Nieuws

400.000 Elektrische Sparta’s

Op dinsdag 14 juni verliet de 400.000ste elektrische fiets de Sparta-fabriek in Apeldoorn. Op de foto is algemeen directeur Huub Snellen er getuige van hoe de 400.000ste elektrische fiets de software ingeprogrammeerd krijgt.

Na de eerste introductie van de elektrische fiets in 1998 heeft Sparta in 2003 de markt voor e-bikes definitief opengebroken met de ontwikkeling van de Sparta ION. Dit toentertijd revolutionaire product heeft ervoor gezorgd dat een nieuwe categorie fietsen alom werd geaccepteerd. 

Inmiddels is de elektrische fiets niet alleen een regelmatige voorbijganger in de straatbeeld, maar ook van groot belang voor het succes en de toekomst van de vakhandel.

Met de komst van de Sparta ION is de ontwikkeling van de elektrische fietsen in een stroomversnelling geraakt. Jaar na jaar bleek de vraag naar elektrische fietsen groter dan de meest optimistische inschatting. Dit leidde ertoe dat inmiddels meer dan 200 modellen elektrische fietsen op de Nederlandse markt verkrijgbaar zijn.

Ruim 8 jaar nadat Sparta de markt openbrak, lijkt het einde van de groei van het merk nog altijd niet in zicht. Zo laten de laatste GfK-onderzoekscijfers zien dat alleen al in de maand april ruim 23% meer Sparta e-bikes zijn verkocht dan in dezelfde maand het jaar ervoor.

Bron: Tweewieler.nl

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top