Nieuws

Abus heeft helm voor snelle e-bike

abus-pedelec-regenhoes-helmDe Abus Pedelec + is één van de eerste fietshelmen die voldoen aan de eisen voor snelle e-bikes. In dit artikel schreven we al over de normering waaraan een helm voor een speed pedelec vanaf 1 januari 2017 moet voldoen.

Deze Abus Pedelec + voldoet aan al die voorwaarden, en heeft zelfs nog wat extra pluspunten  Zo zit er op de achterkant een ledlampje, als een soort van mini gevarendriehoek. Hiermee wordt je ook in het donker goed gezien. Daarnaast is er heel inventief een regenhoes optie. Hoewel je coupe door de helm natuurlijk toch wel flink verpest wordt, kom je daarmee in ieder geval met droog haar aan op je werk of op school.

Het grote verschil met standaard fietshelmen is dat de speed pedelec versies steviger en dus veiliger zijn bij een val op hoge snelheid. Deze Abus heeft hiervoor een dikkere EPS schok absorptielaag dan in de ‘niet-pedelec’ versie zit. De band onder de kin sluit je heel makkelijk via een magneetsysteem. Met de draaiknop achterop stel je de helm goed af op je hoofd.

De Pedelec + komt beschikbaar in 3 kleuren, zwart, zilver en blauw. En in twee maten, te weten M (52-57cm) en L (56-62cm). De adviesverkoopprijs gaat 139,95 euro bedragen, de helm ligt vanaf half februari 2017 in de winkels.

Nog wat beeld:

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top