Alles over elektrische fietsen

Wij, van Elektrabikes, geven via deze website onafhankelijke en objectieve informatie over elektrische fietsen. We hebben geen binding met fabrikanten of winkels en halen onze informatie uit verschillende bronnen. Internet, brochures, nieuwsbrieven, beurzen en persoonlijk contact. Heb je zelf interessant nieuws, mail dat dan even via de contactbutton onder de knop “informatie”.

Steuntje in de rug

Over elektrische fietsen bestaan nogal wat misverstanden.
Het zijn fietsen die trapondersteuning geven. Het is dus niet zo dat dit fietsen voor luie mensen zijn. Als je niet zelf trapt kom je namelijk niet vooruit.
De nieuwste elektrische fietsen geven je een lekkere steun in de rug. Je kunt met een schakelaar, gewoon tijdens het fietsen, regelen hoeveel hulp je wilt. Volgens de display elektrische fietsNederlandse wet mogen de fietsen tot maximaal 25km/h (met 10% afwijking) ondersteund worden. Als je sneller wilt moet je op zoek naar een e-bike die ook ondersteuning geeft als je niet trapt. Dit zijn dan echter volgens de wet geen fietsen meer. Je hebt er dan kentekenplaatjes voor nodig omdat deze onder de categorie brommers vallen.
Voordelen van elektrische fietsen zijn dat je veel langer kunt fietsen dan normaal doordat je je krachten kunt sparen. Of dat je de auto laat staan en lekker op de fiets naar je werk gaat, zonder dat je helemaal bezweet aankomt.
Het “foute” imago dat elektrische fietsen suf en voor oude mensen zijn is ondertussen wel achterhaald. Tegenwoordig is elektrisch fietsen synoniem voor slim fietsen. De fietsen zijn high-tech en zien er goed uit. Accu’s hoeven niet meer verstopt te worden, ze mogen gezien worden.

Er komen steeds meer doelgroepen bij. Er zijn al elektrische vouwfietsen, tandems, er is een mountainbikerace in het hooggebergte gereden met een elektrische mtb, er worden wereldreizen ondernomen met elektrische randonneurs en het begint in steeds meer grote steden gewoon een trend te worden om met een heel trendy fiets met accu naar het werk te rijden.

Ook de technische mogelijkheden nemen toe. De displays zijn heuse boordcomputers geworden. Je kunt er met een druk op de knop het licht mee aandoen, snelheid, afstand, batterij inhoud….alles wordt getoond met een druk op een knop. En er wordt continue gewerkt aan nog nieuwere, nog betere modellen. Op Elektrabikes.nl houden we je op de hoogte van het laatste nieuws.

Het Belgische VRT maakte een erg onderhoudend filmpje over de kracht van een elektrische fiets.

Zowel op de weg (bij een beklimming van een flinke heuvel), als in een laboratorium testten zij het voordeel ten opzichte van een gewone fiets.

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top