Nieuws

Amslod e-bikes, waar is de prijs?

amslod-e-bikesAmslod is een redelijk nieuwe speler in de Nederlandse e-bike markt. Al bestaat de naam Amslod al lang (sinds 1915 zeggen ze), de merknaam is pas kort geleden weer nieuw leven in geblazen. Je kent ze misschien van de tv-commercial, of je hebt wel eens een busje zien rijden met de Amslod naam er op. Ze lijken te werken op dezelfde manier als Stella…het bedrijf dat hetzelfde soort wazige prijsstrategie hanteert. Als potentiële klant vind je op de website van Amslod dus van geen enkele fiets een adviesverkoopprijs, behalve bij het goedkoopste model, de Croft, die al wordt aangeboden voor 995 euro. Dealers zijn er niet, dat scheelt een schakel in de keten van fabrikant tot consument, waardoor de fietsen goedkoper kunnen worden aangeboden.

Als je de papieren brochure wilt bestellen moet je naast je adres verplicht je telefoonnummer invullen. Je kunt waarschijnlijk zelf wel bedenken waarom. “Goedemorgen, u spreekt met de verkoper van Amslod…ik begrijp dat u een e-bike bij ons wilt kopen?” 😉 Je vindt de showroom van Amslod in Meppel, maar ze zijn de beroerdste niet en willen best even een fiets bij je thuis langsbrengen voor een vrijblijvende proefrit.

De verkoopprijzen van Amslod?
De ANWB geeft de elektrische fietsen van Amslod prima beoordelingen. Tussen de 4 en 5 sterren. Mooi is ook dat zij wel de prijzen van alle modellen vermelden, klik hier voor een overzicht. Of die mooie beoordelingen vertroebeld worden door de combi-deal die ze met samen hebben (Amslod verkoopt de fietsverzekeringen van de ANWB via hun site) zullen we waarschijnlijk nooit weten.

amslod-prijslijst

Specificaties
Amslod heeft een heleboel verschillende modellen. Ze worden afgemonteerd met een voorwielmotor, en de duurdere modellen met een middenmotor. Die zijn van Bafang. Een merk dat bij het grote publiek niet zo bekend is als bijvoorbeeld Bosch, Ion of Steps, maar het is toevallig wel één van de grootste leveranciers van dit soort naafmotoren ter wereld. Ze zijn een stukje goedkoper, en best goed van kwaliteit. Fabrikanten gebruiken ze graag omdat ze dan niet met een complete groep hoeven te werken (accu, display, cranks, bediening). Dit geeft de ontwerpers de optie zelf de overige onderdelen te kiezen. Zo kiest Amslod voor accu’s van Panasonic, je krijgt bij ieder model een 522Wh versie.

De overige specificaties zijn ook gewoon prima. Mooi gelaste aluminium frames, fatsoenlijke remmen en de kabels voor zover mogelijk netjes weggewerkt. Niet al te zwaar, voor een e-bike dan. Ledverlichting, remlicht en anti-lek banden. Op het oog dus niets mis mee, en ze beloven 6 jaar garantie. De tijd zal leren hoeveel daarvan gebruik moet gaan worden.

7 Reacties

7 Comments

 1. Jago Koch

  23/11/2016 at 18:21

  Test ANWB Amslod fiets misleidend.
  Ik heb sinds januari de Amslod Carlton electrische fiets. Na een maand strandde ik op straat toen de display het begaf. Na 2 maanden waren de trappers helemaal geoxideerd.na enkele maanden kreeg ik nieuwe.
  De accu met chip bleek niet goed te werken, in de laagste stand gaf hij veel te veel vermogen en hij haperde regelmatig. Na een half jaar kwam er een update en toen was dit verholpen. Na 5 maanden begaf de voorrem het. werd gerepareerd maar was na een maand weer stuk. Toen begon de ellende. Er zou contact worden opgenomen om de fiets op te halen. De bagagedrager was inmiddels ook afgebroken en het was een te grote klus voor service aan huis. de fiets zou opgehaald worden. Het heeft 6 weken geduurd voordat de fiets werd opgehaald ondanks herhaaldelijk bellen.
  Dit is meestal niet mogelijk, vaak wordt er na 15 min. nog niet opgenomen en als dat het geval is wordt er vaak gezegd dat er dezelfde dag wordt teruggebeld, dit gebeurt dan niet.
  Verder met de fiets. Na 6 weken opgehaald duurde het 4 weken voordat ik hem terugkreeg en toen bleek die niet goed gerepareerd. Verkeerde bagagedrager en de ondersteuning was ineens stukken minder.
  Volgende dag werd hij weer opgehaald en is nu al bijna weer 2 weken weg. Probeerde te bellen, wordt weer niet opgenomen. Opeens bleek het mogelijk een leenfiets te krijgen, maar als ik erom vraag is er geen voorhanden.
  Ik zit nu dus al 6 weken zonder electrische fiets.
  Service aan huis, wat mede de reden was om de fiets te kopen kan nauwelijks gegeven worden omdat ze maar 1 service auto hebben rijden.
  Ze zeggen afspraken te hebben met lokale fietswinkels, maar dat is geen service aan huis.
  Kortom, mijn teleurstelling is groot. Ik heb spijt deze fiets bij dit bedrijf te hebben gekocht mede door de goede testresultaten van de ANWB.
  De service is erg slecht en er is geen compensatie (leenfiets).
  Jago Koch

 2. iopenerz

  28/11/2016 at 14:01

  Ik heb een heel andere ervaring met Amslod. Ten eerste: hele goede prijs/kwaliteit verhouding in vergelijk met andere ebikes – goed voorlichting bij de proefrit aan huis en vooral: toen de herenstang bij mijn fiets te hoog blkeek voor mijn slechte rug en knie, werd hij na een aantal werken gratis omgeruild.

 3. Nel Van Der Veen

  06/01/2017 at 23:01

  Wij hebben beste ervaringen met dit merk, in eerste instantie was de connector stuk en deze werd na een foutje van tnt post vervangen en ik moet zeggen dat het een prettige en sterke fiets is, tegen de Erasmusbrug op fietst mijn man in standje 6 van de 9 iedereen fluitend voorbij!
  Ik doe dagelijks mijn boodschappen op de fiets en zou hem niet willen missen!
  De voorwiel motor heeft 50nm en dat is genoeg in elke situatie.
  Een prima fiets voor dat geld, wij kregen toen een prima aanbieding!

  • A. Jinkers

   03/07/2017 at 18:53

   Mooi dat u weet dat uw man met gemak de genoemde brug overgaat. Zou u mij kunnen uitleggen wat het betekend een ondersteuning te hebben van een motor van 50 nm.

 4. Toon Pollemans

  18/03/2018 at 14:01

  ik heb ook hele goede ervaring met Amslod ,mijn fiets is gestolen geweest en na 6 weken heb ik hem terug via de politie maar wel beschadigd natuurlijk ik met Amslod gebeld wat er allemaal kapot was ze zeiden we komen hem ophalen en u hoort wel wat het gaat kosten .Alles gerepareerd voor bijna niks nogmaals bedankt voor de goede SERVICE

 5. Appelmelk

  12/06/2018 at 22:24

  Vanmiddag in de showroom in Meppel geweest met de vraag of de monteur even naar de fiets wou kijken, kreeg als antwoord daar moet je een afspraak voor maken.Als er een reparatie moest komen vind ik het logisch voor een afspraak. Dus een zeer slechte zaak

 6. wilma machiels

  25/08/2018 at 16:00

  Prima fiets de Amslod croft.
  Ik zie de aanbieding van 995 euro
  Ik heb voor mijn Amstel Croft 1299 Bet. en 15 euro verwijderingsbijdrage.
  De Croft van 995 euro had de verkoper niet meegebracht ondanks mijn verzoek.
  De Croft die hij wel had meegebracht was dus wel een stuk duurder.
  Wij hebben die gekocht en zijn zeer tevreden.
  Echter het verschil snappen we nog steeds niet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top