Nieuws

Amslod e-bikes, waar is de prijs?

amslod-e-bikesAmslod is een redelijk nieuwe speler in de Nederlandse e-bike markt. Al bestaat de naam Amslod al lang (sinds 1915 zeggen ze), de merknaam is pas kort geleden weer nieuw leven in geblazen. Je kent ze misschien van de tv-commercial, of je hebt wel eens een busje zien rijden met de Amslod naam er op. Ze lijken te werken op dezelfde manier als Stella…het bedrijf dat hetzelfde soort wazige prijsstrategie hanteert. Als potentiële klant vind je op de website van Amslod dus van geen enkele fiets een adviesverkoopprijs, behalve bij het goedkoopste model, de Croft, die al wordt aangeboden voor 995 euro. Dealers zijn er niet, dat scheelt een schakel in de keten van fabrikant tot consument, waardoor de fietsen goedkoper kunnen worden aangeboden.

Als je de papieren brochure wilt bestellen moet je naast je adres verplicht je telefoonnummer invullen. Je kunt waarschijnlijk zelf wel bedenken waarom. “Goedemorgen, u spreekt met de verkoper van Amslod…ik begrijp dat u een e-bike bij ons wilt kopen?” 😉 Je vindt de showroom van Amslod in Meppel, maar ze zijn de beroerdste niet en willen best even een fiets bij je thuis langsbrengen voor een vrijblijvende proefrit.

De verkoopprijzen van Amslod?
De ANWB geeft de elektrische fietsen van Amslod prima beoordelingen. Tussen de 4 en 5 sterren. Mooi is ook dat zij wel de prijzen van alle modellen vermelden, klik hier voor een overzicht. Of die mooie beoordelingen vertroebeld worden door de combi-deal die ze met samen hebben (Amslod verkoopt de fietsverzekeringen van de ANWB via hun site) zullen we waarschijnlijk nooit weten.

amslod-prijslijst

Specificaties
Amslod heeft een heleboel verschillende modellen. Ze worden afgemonteerd met een voorwielmotor, en de duurdere modellen met een middenmotor. Die zijn van Bafang. Een merk dat bij het grote publiek niet zo bekend is als bijvoorbeeld Bosch, Ion of Steps, maar het is toevallig wel één van de grootste leveranciers van dit soort naafmotoren ter wereld. Ze zijn een stukje goedkoper, en best goed van kwaliteit. Fabrikanten gebruiken ze graag omdat ze dan niet met een complete groep hoeven te werken (accu, display, cranks, bediening). Dit geeft de ontwerpers de optie zelf de overige onderdelen te kiezen. Zo kiest Amslod voor accu’s van Panasonic, je krijgt bij ieder model een 522Wh versie.

De overige specificaties zijn ook gewoon prima. Mooi gelaste aluminium frames, fatsoenlijke remmen en de kabels voor zover mogelijk netjes weggewerkt. Niet al te zwaar, voor een e-bike dan. Ledverlichting, remlicht en anti-lek banden. Op het oog dus niets mis mee, en ze beloven 6 jaar garantie. De tijd zal leren hoeveel daarvan gebruik moet gaan worden.

15 Reacties

15 Comments

  1. Pingback: Stella e-bikes, waar zijn de prijzen? - Elektrabikes.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top