Nieuws

Audi E-bike concept

Audi_ebikeAudi is straks niet langer alleen bekend vanwege hun vierwielers. Met de aanschaf van de Italiaanse motorfabrikant Ducati maakten ze al een flinke stap in tweewielerland. Nu komen de Duitsers ook nog eens met deze bloedmooie elektrische fiets…als concept, dat nog wel.  Audi’s E-bike Wörthersee is wat je kunt verwachten als je Europa’s meest getalenteerde auto engineers en designers samen in een kamer zet en ze vraagt een elektrische fiets te maken waarbij geld geen rol speelt.

De Audi Wörthersee E-bike is gemaakt met custom carbon wielen en een full-suspension frame, ook van carbon. Dat frame weegt slechts 1,6 kilo. Ook de voorvork is in eigen huis ontwikkeld. De prijs van de complete fiets is niet bekend, misschien komt dit model wel nooit in de winkels, maar hij zal hoog zijn. Alleen de gebruikte Brakeforce One remmen kosten al €1000!

De fiets is uitgerust met een elektromotor van 2300 Watt bij de trapas. Die wordt van stroom voorzien door een li-ion accu die je in 2,5 uur op kunt laden.

Audi-e-Bike-concept-6De complete elektrische fiets weegt 21 kilo en je kunt kiezen uit 3 ondersteuningsmodi. ‘Pure’ (zelf trappen), ‘Pedelec’ (trapondersteuning) of eGrip (continue ondersteuning) . Bij de tweede optie gaat hij van 80 km/u en zou de accu het 50 á 70 kilometer vol moeten houden. In eGrip-modus hoef je zelf helemaal niet meer te trappen en wordt het dus een elektrische brommer.

Een heel bijzondere feature is de ‘Wheelie’ modus. Hierbij kun je gecontroleerd het voorwiel in de lucht laten zweven en balanceert de fiets zichzelf door te accelereren of te remmen. Hoe cool is dat?!

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top