Nieuws

B4 E-Cruizer: Als Harley vermomde e-bike

B4 E-Cruizer elektrische fietsB4-bikes uit Nieuw-Vennep bouwt de e-cruizer; een elektrische fiets die eruit ziet als een Harley Davidson uit 1912, maar dan één met een topsnelheid van 25 km/u en waarbij je geen helm hoeft te dragen. 

Het idee achter de B4 e-cruizer is ontstaan vanuit het gegeven dat acht van de tien autoritjes korter zijn dan twintig kilometer en dat er tachtig procent van de tijd maar één persoon in diezelfde auto zit.

Meest te gekke fiets
“Hoe krijg je die mensen uit de auto en op de fiets? Dat doe je door de meest te gekke fiets te bouwen, en dat hebben wij gedaan!” volgens Janpeter Eilander van B4 in de video op de website van het bedrijf. De fiets is begrensd op 25 km/u, maar dat is altijd nog sneller dan veel niet-elektrische fietsen en een helm is niet nodig. Redenen genoeg om de auto wat vaker te laten staan en dat is weer goed voor het milieu”.

Harley uit 1912, het voorbeeld voor de B4 E-Cruizer

B4 vergelijkt de e-cruizer met een Harley Davidson. Het is een ode aan een model uit 1912. “Een Harley is een statussymbool en dat moet onze machine ook worden. Een symbool van duurzaamheid en van vrijheid, van de nieuwe tijd waarin we meer met minder doen.” Qua looks zit het wel goed met deze e-cruizer, alleen het geluid ontbreekt. Of je dat een plus- of een minpunt vindt, mag je zelf invullen.

Onlangs zijn de B4-bouwers toegelaten tot het ESA-BIC programma. Dit geeft het bedrijf de mogelijkheid technologieën van de European Space Agency te gebruiken en te testen. Op dit moment werkt B4 aan een acculader op zonne-energie en apps waarmee de e-cruizer overal te lokaliseren is en met een smartphone gestart kan worden.

De Harley look-a-like is uitgerust met de elektronische Nuvinci Harmony versnellingsnaaf waarmee je traploos kun schakelen, de motor zit niet zoals bij de echte versie in het midden, maar gewoon in het voorwiel. De fraaie oldskool banden met witte wangen maken het plaatje helemaal compleet. Het grote blok in het midden is dus geen Harley motor, maar bevat de dikke 48Volts, 18,5A accu. Die is ook wel nodig want het totaalgewicht van deze fatboy komt op 40 kilo.

B4 E-Cruizer elektrische fiets

De B4 E-Cruizer kan helemaal naar je wensen gemaakt worden. In je favoriete kleur en zelfs met een bedrijfslogo gesneden uit metaal, gefreesd uit hout of gespoten in metallic lak. Hij wordt geleverd in mooi, speciaal gemaakt houten krat. Doe ons die mooie groene maar!

Meer info op: http://www.b4-bikes.com/

2 Reacties

2 Comments

  1. Pingback: Cykno: E-bike volgens Italiaans recept - Elektrabikes.nl | Elektrabikes.nl

  2. Pingback: Top 5: E-Bikes voor naar school

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top