Nieuws

Batavus CNCTD e-bike

BATAVUS-CNCTD-E-GO rood-damesBatavus is slim bezig. Door de kekke CNCTD ook uit te brengen in een E-go (dus elektrisch) versie, is de prijswinnende fiets plotseling zowel hip als reuzehandig.

De niet-elektrische versies van deze transportfiets wonnen vorig jaar prijzen als zowel leukste jongens (test fietsersbond/AD) als meisjesfiets (ANWB test). Door nu een motor in het voorwiel te stoppen wordt het een elektrische transportfiets, waarmee Batavus met de CNCTD e-Go meelift op de trend dat ook jongeren graag op een e-bike rijden. Met het stoere uiterlijk, kratje of tas voorop, simpel model, redelijk betaalbaar, gaat de nieuwe telg in de e-bike familie van Batavus hoge ogen gooien in 2016. De naar verhouding redelijke prijs van 1449,- euro zit daarbij ook niet in de weg.

BATAVUS-CNCTD-E-GO herenSpecificaties CNCTD E-go

We zetten wat specs voor je op een rijtje. Het stoere frame voor heren heeft een dubbele bovenbuis. Deze fiets is alleen in matzwart beschikbaar. Het oma/dames/meisjesmodel heeft een lage instap en is er in 2 kleuren. De donkere en een model met blauw en knalrood. Alle CNCTD’s hebben een rek voorop, dit is niet alleen trendy -zoals Batavus terecht opmerkt- maar ook een garantie dat de fiets wat nerveuzer stuurt. Niet dat dit de gemiddelde scholier iets interesseert, maar dan hebben we het maar genoemd.

Standaard wordt er een 300Wh accu op de achterdrager gezet, voor 150 euro extra wordt die vervangen door een 400Wh exemplaar.

BATAVUS-CNCTD-E-GO display

De bedieningsunit

Voor het gemiddelde van huis naar school verkeer is de standaard accu goed zat. De motor zit zoals gezegd in het voorwiel en is een eenvoudig model zonder trapkrachtsensoren of andere poespas die elektrische fietsen extra duur maken. Op het stuur vind je de bedieningsunit. Hier kun je kiezen voor 5 ondersteuningsmodi. Daarnaast heb je de beschikking over 3 versnellingen en 2 handremmen. Nog het vermelden waard is de stuurblokkering. Die is handig als je de fiets parkeert, omdat deze zorgt dat het stuur niet omslaat (iets dat snel gebeurd als je een drager voorop hebt). Daarmee hebben we het wel ongeveer gehad, of je moet het nog interessant vinden dat de standaard een tweepoot is. Staat ie extra stabiel mee op het schoolplein.

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top