Nieuws

Batavus, Sparta en Koga worder duurder

 De Accell Group is de eerste fietsfabrikant die voor 2011 prijsverhogingen aankondigt.


 


De meeste andere producenten zullen komende herfst dit voorbeeld volgen. Accell maakt ondermeer de merken Batavus, Sparta, Koga. De prijsverhogingen zullen maximaal 10% bedragen. De 2011 collectie wordt komende herfst aan de dealers getoond en daar zal blijken dat de prijzen gemiddeld tussen de 5 en 10% hoger zijn dan de modellen van afgelopen jaar.


CEO René Takes afgelopen vrijdag bij de presentatie van Accel’s halfjaars resultaten: ‘Een maand geleden moesten we onze dealers nog een prijsverhoging van 10 tot 15% melden. Sindsdien is de dollar zover gezakt dat we de prijsverhoging kunnen houden op een peil van 5 to 10%.’


De prijzen moeten verhoogd worden omdat de leveranciers die de losse onderdelen aanleveren afgelopen juni ook hun prijzen hebben verhoogd. Als reden voor die prijsverhoging worden onder andere de crisis in China, de koers van de euro, verhoogde transportkosten en een verhoging van de grondstofprijzen aangevoerd.


Nu Kopen!


Als je dus toch al van plan was een elektrische fiets aan te schaffen is dit misschien wel het beste moment. Met de 2011 modellen in aantocht zullen veel fietsenwinkels gaan opruimen. Je profiteert dan dubbel, opruimingskorting en nog geen last van de prijsverhoging. Snel naar de winkel dus!


 
 

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top