Uitgelicht

Batavus Stream wint opnieuw

Batavus Stream winnaar test 2016Net als vorig jaar heeft de Batavus Stream ook in 2016 weer de e-bike test van de consumentenbond gewonnen. De elektrische fiets heeft prima componenten, is goed gebouwd en doet eigenlijk weinig fout. De adviesverkoopprijs van 2599 euro wordt eigenlijk nergens betaald, dus als je het zo bekijkt zou het rapportcijfer (8,1) eigenlijk nog hoger moeten liggen. Fietsenwinkels concurreren elkaar de tent uit, dus een flinke korting krijg je overal. Bij verschillende aanbieders wordt de Batavus Stream aangeboden onder de 2000 euro…een korting van ruim 600 euro!

Waarom zou je een Batavus Stream kopen?

Batavus Stream display YamahaBijvoorbeeld vanwege de goede 500Wh accu, die in de bagagedrager zit weggewerkt. Of omdat hij is uitgerust met de beresterke (80Nm) Yamahamotor, die onder bij de trapas zit. De perfecte plek voor de motor in een e-bike wat ons betreft. Aandrijving waar je hem wilt, en een laag zwaartepunt. Dat laatste is belangrijk omdat dit zorgt voor een stabielere fiets. Die Yamaha motor meet op drie manieren hoeveel kracht hij moet leveren. Er wordt gekeken naar hoeveel kracht je zelf zet, hoe hard je gaat en hoe snel je de trappers laat rondgaan. Daarvoor worden drie sensoren gebruikt die samen bepalen hoe hard de motor moet werken. Daarnaast stel je op het stuur zelf in welke mate van ondersteuning je wilt ontvangen, Eco, Normal of Power.

Tenslotte noemen we nog de remmen. Geen middelmatige rollerbrakes, maar hele goede hydraulische velgremmen op de Stream. Zo kom je veilig weer tot stilstand.

Prijs/Kwaliteit

Batavus Stream herenmodelEr blijft best nog wat te wensen over. We noemen een voorvork zonder vering (scheelt heel veel gewicht en ze werken toch waardeloos), ander schakelsysteem (Nexus 7 is qua levensduur niet heel geweldig), riemaandrijving ipv ketting (die slijten snel op elektrische fietsen), hij mag wat lichter, maar voor nog geen 2000 euro is de Batavus Stream een prima koop! Zoals je op de foto’s ziet is de Stream er in een herenmodel en in een uitvoering met lage instap.

Alle specificaties vind je op de site van Batavus.

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top