Testen

Beste E-Bike van 2016, Giant Elegance E+ 1 Deluxe

De beste e-bike van 2016 is de Giant Elegance E+ 1 Deluxe. Tenminste, volgens de jury van de ‘Elektrische Fiets van het Jaar’ verkiezing.

In het juryrapport lezen we dat de Giant Elegance E+ een perfecte e-bike voor een breed publiek is. Deze elektrische fiets is namelijk voorzien van een lage instap en een krachtige 60Nm Yamaha middenmotor met Giant Sync drive software. Deze motor geeft een soepele ondersteuning en dankzij het lage zwaartepunt zorgt de Giant voor een ontspannen fietsrit. De compacte ondersteuning is stil te noemen en de motor reageert fijn op de berijder. Met het gelzadel en de relaxte zithouding is de Giant Elegance E+ 1 Deluxe de fiets voor iedereen die van comfort houdt. De e-bike rolt en schakelt licht dankzij het gebruik van de Shimano Nexus 8 naafversnelling en de gemonteerde Schwalbe Energizer banden. De vering in voorvork en zadelpen geven de fiets nog meer comfort. De jury benadrukt dat het winnende element zit in de prijs-kwaliteitverhouding in combinatie tot het geleverde comfort.

Giant bikes Elegance

Giant e-bike Elegance

Meer specificaties

De fiets wordt geleverd met een krachtige EnergyPak accu 400 en een eenvoudige duidelijke bediening met loopondersteuning. Verdere highlights: rvs spaken, 4 sensor techniek, een lcd scherm, gladde lasnaden, een half mat/half glanzend frame en Spanninga verlichting. De fiets is niet licht, zoals de meeste elektrische fietsen, hij zet 26,1 kilogram op de weegschaal. De Giant Elegance E+ 1 Deluxe heeft een adviesprijs van € 2.699,-.

21 E-Bikes ingezonden

Voor de 29ste keer werd de verkiezing ‘Fiets van het Jaar’ georganiseerd door RAI Vereniging met het doel de fietsindustrie te stimuleren tot productvernieuwing dat leidt tot verhoging van de kwaliteit van de fiets en daarmee het fietsplezier.

Voor de zesde keer is de verkiezing van E-Bike van het Jaar gehouden. Fabrikanten en importeurs van fietsen in Nederland hebben dit jaar 17 fietsen, 21 e-bikes en 6 Speed e-bikes uit de nieuwe collectie 2016 voor deze verkiezingen geselecteerd. De fietsen zijn door een merkonafhankelijke vakjury kritisch bekeken, beoordeeld én in de praktijk getest. Uitgangspunt bij de jurering is het gebruiksdoel van de fiets ofwel de mate van geschiktheid van de fiets voor de gebruikersdoelgroep. Uit de 21 ingezonden e-bikes zijn er 3 genomineerd voor de finale, daarover schreven we al eerder.

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top