Nieuws

Beste e-bike 2019, voorwielmotor modellen

De Consumentenbond testte de mooiste e-bikes met een voorwielmotor en wees als Beste Koop de Cortina E-U1 aan.

We hebben de testresultaten even voor je samengevat. In totaal testten ze 14 elektrische fietsen volgens een vast testprogramma. Aan het eind werden alle scores voor de verschillende testonderdelen bij elkaar opgeteld en kwam er een winnaar tevoorschijn. Er is onder meer gekeken naar de actieradius, rijeigenschappen, bediening en de werking van de motor. Dezelfde fiets won ook al een grote e-bike test van het Duitse Bild.

Cortina E-U1 Beste Koop

Zoals gezegd, Beste Koop in deze test werd de Cortina E-U1, in de categorie elektrische fietsen met een voorwielmotor. De motor is sterk, de actieradius groot en dat voor een prima prijs. Die prijs is zo ‘laag’ omdat er geen onnodige poespas op de fiets zit. Zo vind je er geen verende voorvork, vering in de zadelpen en zelfs snelbinders zijn achterwege gelaten. Ook de bediening is eenvoudig gehouden. Gewoon wat drukknoppen om tussen de 5 ondersteuningsstanden te wisselen. De motor is van Bafang. Een scherm met snelheid, afstand e.d. vind je niet op de Cortina. Prima idee wat ons betreft, een fiets die je gewoon in een druk fietsenrek kunt zetten zonder bang te zijn dat er van alles beschadigd. Want wat er niet op zit, kan ook niet kapot.

De jury prijst verder de stille motor en het stabiele frame. In de test werd het model met 7 versnellingen getest. Op het eindrapport prijkt een 8,1, keurig in deze prijsklasse! De prijs? Je hebt het model met 3 versnellingen al voor 1129 euro. Die geteste versie met 7 versnellingen komt op € 1219,-.

Sparta F8e is runner up

De Sparta F8e is verkozen tot de nummer 2. Een fiets met een hele eenvoudige motor. De Sparta deed het vooral heel goed op de actieradius. Minder goed was de bedieningsdisplay, vooral met het zonnetje er op is deze minder goed af te lezen. Het zadel werd daarentegen weer heel goed gewaardeerd. Ook de verlichting was prima in orde. De Sparta F8e kreeg een 8 als eindcijfer. De F8E koop je al voor 1749 euro, zowel het heren– als het damesmodel. Deze fiets heeft een wat meer uitgebreide afwerking in vergelijk met de Cortina. Hier dus wel vering, een display en ook de snelbinders zitten er op. Een ook 8 versnellingen!

En er stond nog een Sparta op het podium. De Entree 1 won een bronzen plak. Een fiets met een ION voorwielmotor, lage instap en een display op het stuur waarop je kunt zien hoeveel er nog in de accu zit. Als rapportcijfer kreeg deze Sparta een 7,9.

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top