Nieuws

Beste elektrische fiets van 2014: Sparta ION RXS+

Sparta RXS+ dames

Sparta RXS+, beste e-bike van 2014

Jaaaaa, we gokten goed. De Sparta ION RXS+ is door de vakjury verkozen tot e-bike van het Jaar 2014.

Een prachtig uitgevoerde fiets die helemaal in balans is; perfecte ondersteuning, comfortabel, stabiel en eenvoudig te bedienen, maar vooral compleet,” volgens de jury. Nog meer jury-commentaar: “De Sparta RXS+ is geruisloos en de ondersteuning voelt als fietsen met de wind in de rug. De Sparta ION RXS+ is een complete, fraai afgewerkte elektrische fiets. De RXS+ heeft een krachtige 40 Nm motor in het achterwiel welke zorgt voor een natuurlijke en soepele ondersteuning.

De Sparta ION RXS+ is uitgerust met de ION Power Assist Module waarmee de fiets autonoom kan rijden tot ca 4 km/u. Dit is een handig hulpmiddel bij bijvoorbeeld het uitrijden van een parkeerkelder. De display scoort goed omwille van zijn volledigheid en zijn goede afleesbaarheid. Ook de bedieningsknoppen zitten waar ze horen. In het frame is een 18-led koplamp, alsmede het slot geïntegreerd.

Neem deze verkiezing overigens met een flinke korrel zout. Om in aanmerking te komen voor de titel ‘ebike van het jaar 2014’ moet je als fabrikant zelf een fiets inzenden én een bedrag betalen om mee te mogen doen. Alle fabrikanten die niet meedoen en alle fietsen die niet zijn aangemeld maken hierdoor geen kans op de titel. Ideaal zou natuurlijk zijn als de jury zelf actief op zoek gaat naar de beste elektrische fiets en daarbij kan kiezen uit het complete aanbod dat op dit moment op de markt is.
Maar ………genoeg gesomberd, een dikke felicitatie voor Sparta. De ION RXS+ is een erg fraaie fiets voor een goede prijs en we hopen dat veel mensen er met plezier op gaan fietsen.

sparta ion rxs+

2 Reacties

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top