Nieuws

Beste elektrische fiets van 2015 bekend

speed e-bike van 2015Update 2016: De nominaties voor beste e-bike van 2016 zijn bekend.

De Sparta ION E-Speed is verkozen tot beste speed e-bike van 2015. Samen met de Cannondale Contro-E Headshok die de prijs voor beste elektrische fiets van 2015 kreeg ging de Sparta er vandoor met de hoogste onderscheiding tijdens de Fiets van het Jaar verkiezing van de Rai.

In beide categorieën e-bikes werden 3 fietsen genomineerd. We beschreven ze al eerder, zie de genomineerden.

Beste Speed e-bike 2015: Sparta ION E-Speed

De vakjury bestaande uit deskundigen van verschillende magazines en fietsorganisaties kozen dus uiteindelijk voor de Sparta E-Speed in de categorie snelle elektrische fietsen. Deze verkiezing voor dit type fiets was dit jaar voor het eerst. De Sparta E-Speed is te koop voor € 2699,-. Voor dat bedrag krijg je een e-bike die een maximum snelheid van maar liefst 40km/u haalt. Dit model is eventueel ook te koop met een traploze NuVinci naaf.

Sparta ION E-Speed

Sparta ION E-Speed

De motor bij deze rappe e-bike zit in de achternaaf, bijzonder dat Sparta hiermee wist te winnen. De middenmotor van Bosch heeft in korte tijd namelijk een enorm marktaandeel verworven. Maar volgens de vakjury is er dus nog steeds plaats voor fietsen met achterwielaandrijving. Een van de genoemde pluspunten van de Sparta is de stille motor. Waar bij de middenmotoren toch geregeld wordt geklaagd over veel lawaai bij de aandrijving, blijkt de stille ION motor van de Sparta E-Speed ze dus juist aan de hoofdprijs te helpen.

 

 

Beste Elektrische fiets 2015: Cannondale Contro-E

Cannondale Contro-e Haedshok

Cannondale Contro-e Headshok

Cannondale werd beloond met de prijs voor beste ‘gewone’ e-bike van 2015. Met de Contro-E Headshok wonnen zij het van de Batavus Razer en de Koga E-lement. Bepaald geen slechte concurrenten, maar er kan er maar 1 de beste zijn. Alle info over de Contro-E vind je op de site van CannondaleDeze e-bike is wel afgemonteerd met de Bosch middenmotor. De Contro-E is een heel sportief modelletje. Met relatief kleine 26″ wielen. Goed voor de wendbaarheid. En zonder kettingkast. Niet erg geschikt voor woon-werk verkeer dus, maar juist wel voor fijne ritjes in je vrije tijd. Met de monoshok voorvork, de geïntegreerde bagagedrager en de aparte geknikte framevorm is het qua uiterlijk misschien wel even wennen. De consumentenprijs is € 3399,-.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Pingback: Nominaties E-Bike van het jaar 2015 bekend

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top