45kmh

Beste Speed Pedelec van 2016, Gazelle CityZen Speed

De Gazelle CityZen Speed is verkozen tot de ‘Beste speed pedelec van 2016’ bij de elektrische fiets awards die worden georganiseerd door de RAI Vereniging.

Er waren dit jaar 6 van dit soort snelle elektrische fietsen ingezonden voor de ‘Speed e-bike van het jaar 2016’ verkiezing. Daarvan werden er 3 genomineerd. De jury roemt de Gazelle als zijnde een volwassen speed e-bike voor een prijs die hem binnen het bereik haalt van een grotere groep consumenten. Zij omschrijft de CityZen Speed als perfect voor forenzen die naast gezond en snel, via een duurzame vorm van mobiliteit op het werk willen komen. De ondersteuning van deze sportieve e-bike wordt verzorgd door de krachtige en robuuste Performance Bosch middenmotor. Door de lage plaatsing van de middenmotor heeft de fiets een uitstekende wendbaarheid en wegligging. De Gazelle CityZen heeft een uitgebreid display en is eenvoudig te bedienen. De geveerde voorvork biedt extra comfort. De fiets is volgens de eisen van de Europese typegoedkeuring uitgevoerd met remlicht, kentekenplaatverlichting en een spiegel. De hydraulische Magura MT4e schijfremmen zorgen voor goede remeigenschappen, niet onbelangrijk bij een elektrische fiets die een topsnelheid van 45 km/u haalt.

Gazelle CityZen speed ebike

 

Highlights Gazelle CityZen Speed

De Gazelle CityZen Speed staat in de winkels met een adviesprijs van € 3.099. Naast de snelle Bosch motor en hydraulische schijfremmen heeft de CityZen een lichtgewicht aluminium frame en hij wordt standaard met de ‘gouden’ accu geleverd. De 400Wh versie helaas, niet de nieuwe 500Wh uitvoering. Inclusief accu komt de Gazelle op 23 kilo.

2 Reacties

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top