e-race

Bianchi Impulso e-Allroad en e-Road, elektrische racefietsen zonder verborgen motor

Bianchi Impulso e-road

Bianchi komt met 2 elektrische racefietsen. De Impulso e-Road en de e-Allroad.

De tijd dat het het Italiaanse Bianchi nog een conservatief familie-bedrijfje was dat hun stalen fietsen met Campagnolo groepen afmonteerde ligt lang achter ons. Tegenwoordig maken ze hypermoderne carbon racers (en mountainbikes) die ze zonder wroeging opleveren met rem- en schakelspul van het Japanse Shimano. En nu maken ze het nog bonter, ze gaan elektrische racefietsen maken….Mamma Mia!

Inspelen op de toekomst

Bianchi heeft goed ingezien dat ze mee moeten in de vaart der volkeren. Dus wordt het grootste deel van hun fietsen tegenwoordig in Azië gebouwd. En komen ze nu dus ook met elektrisch ondersteunde fietsen. En niet eens met een verborgen motor, nee, gewoon in plain sight.

Beide modellen krijgen een middenmotor van Polini, die zijn hier in de Benelux nog niet zo bekend. Ze zijn qua power een beetje vergelijkbaar met de Shimano Steps motor (250W, 70Nm) die je op e-mtb’s tegenkomt, maar ze wegen net iets minder. Aansturing gaat vanuit 3 sensoren, cadans, snelheid en torque. De accu is een 500Wh model dat half geïntegreerd is in de schuine buis.

Bianchi Impulso e-Allroad

Mix van onderdelen

Het zijn aluminium frames, met een voorvork van carbon. Verder afgemonteerd met een mix van Ultegra en 105, en een FSA compact crankstel. 160 Mm remschijven, een Aliante zadel en 32mm banden maken de e-Road compleet. De Bianchi e-Allroad verschilt hiervan met een wat robuustere wielset, 40 banden met nopjes en een steviger zadel.

Het zijn 2018 modellen die dus in de komende tijd beschikbaar moeten komen. Prijs is tussen de 4599 euro voor de 105 versie en 4999 euro voor de versie die wordt afgemonteerd met een Ultegra groep.

2 Reacties

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top