Nieuws

Bontrager Rally MIPS helm voor speed pedelec

De wet is per 1 januari gewijzigd. Je bent nu dus verplicht op de speed pedelec een helm te dragen die voldoet aan de NTA 8776-standaard. Er zijn echter nauwelijks fabrikanten die al zo’n fietshelm voor snelheden van 45 kilometer per uur hebben.

Goedgekeurde speedpedelec helm

De Bontrager Rally MIPS-helm is al wel gecertificeerd en voldoet aan de nieuwe wetgeving voor het gebruik op elektrische speed-pedelec fietsen. Deze helm ziet eruit als een standaard fietshelm, maar is bestand tegen een hogere impactsnelheid en bedekt een groter deel van het hoofd dan een standaard fietshelm.

Dat Bontrager al zo snel een goedgekeurde helm heeft, komt doordat de Rally een bestaand model is dat ze al verkochten als mountainbike helm. Omdat Bontrager uit zichzelf al hoge eisen aan hun helmen stelt, konden ze dit model snel laten certificeren voor gebruik in Europa op de snelle elektrische fiets. Alleen de labels en de verpakking worden aangepast om aan te geven dat de ze voldoen aan de NTA 8776-standaard.

Goed om te weten is dat Bontrager een Crash Replacement Guarantee heeft. Elke helm die beschadigd raakt door een ongeval in het eerste jaar na aankoop, wordt gratis vervangen.

De adviesverkoopprijs van de Bontrager Rally MIPS helm is € 129,99.

2 Reacties

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top