Nieuws

Bosch gaat in e-bikes

Waar ken je Panasonic van? Tien tegen één dat je “elektronica” zegt. En Bosch? Hetzelfde antwoord waarschijnlijk. Televisies, wasmachines, elektrisch gereedschap, maar binnenkort ook van de motoren voor in elektrische fietsen.


Een groot deel van de huidige e-bikes rijdt op een Panasonic motortje. Daar gaat als het aan Bosch ligt verandering in komen.
Zij hebben in samenwerking met Cannondale een nieuwe e-bike motor ontwikkelt waarmee ze marktleider willen gaan worden. De motor onderscheidt zich door het compacte design, waarmee de fietsenbouwer vrijer is in zijn ontwerpen. De 288Wh, 8 Amp elektromotor is licht (2,3kg), wordt geplaatst in het bracket (het stuk tussen de trappers) en bevat maar liefst 3 sensoren. De accu is ook snel te laden, van helemaal leeg naar vol in maximaal 2,5uur.


De sensoren meten kracht, snelheid en aantal omwentelingen, waarmee (volgens Bosch) nog beter kan worden bepaald hoeveel ondersteuning de berijder op een bepaald moment nodig heeft. Die ondersteuning kun je zelf ook instellen via het bedieningspaneel, er valt te kiezen uit 4 standen te weten 0%, 50%, 100% en 150%.
Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer de eerste fietsen met dit systeem verwacht kunnen worden. Wordt ongetwijfeld binnenkort vervolgd…….

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top