e-mtb

Bosch maakt nieuwe modus voor e-MTB

Bosch komt in juli 2017 met een nieuwe modus voor de Performance Line CX motor die veel gebruikt wordt in elektrische mountainbikes.

Nieuwe fietsen krijgen deze modus automatisch meegeleverd. Heb je al een e-mtb met een Performance Line CX motor, dan kun je deze door je fietsenmaker laten upgraden. Deze hangt je fiets aan de computer en zet er een nieuwe software versie op. Er hoeft verder niets fysiek te worden aangepast. De Sport modus verdwijnt en maakt plaats voor de eMTB modus die tussen de Tour en de Turbo modi valt.

De eMTB-modus moet de mountainbiker een natuurlijk rijgevoel en optimale ondersteuning bieden op verschillende terreinen. De progressieve motorondersteuning is afhankelijk van de druk die je op je pedalen zet en wordt zelfs automatisch aangepast aan je rijtechniek. Switchen tussen de verschillende rij-modi is niet meer nodig. Je kan je tijdens de rit dus volledig op de tracks concentreren.

Dynamisch rijden

Met een koppel tot 75 Nm verhoogt de motor jouw fysieke prestaties met 120 tot wel 300 procent. Dankzij de motor heb je altijd een ideale trapkracht, zelfs bij lage trapfrequenties, en zonder dat je het ondersteuningsniveau hoeft te veranderen.

De mate van ondersteuning is afhankelijk van de pedaaldruk en varieert van een beetje hulp tot maximale motorondersteuning naarmate er meer druk wordt uitgeoefend. Het systeem reageert bliksemsnel en als fietser heb je altijd een ‘natuurlijk rijgevoel’, ook bij het starten of versnellen. Zodra je minder kracht op de pedalen gaat uitoefenen, wordt de motorondersteuning soepel naar beneden bijgesteld. Dat zorgt voor veel controle als je over een smalle singletrack rijdt. Ook zul je verschil merken bij het vanuit stilstand wegrijden op een steile helling. De motor schakelt sneller en soepeler in waardoor het op gang komen merkbaar simpeler zou moeten gaan.

De eMTB-modus is vanaf juli 2017 verkrijgbaar bij retailers in de vorm van een software-update. Alle eBike-modellen met de Bosch Performance Line CX kunnen worden uitgerust met de eMTB-modus.

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top