Nieuws

Bosch Nyon

nyon navigatie De Bosch Nyon brengt de besturing van de elektrische fiets naar een volgend level.

Dit is een boordcomputer die ‘alles-in-één’  biedt.  In 2014 komt de Nyon op enkele e-bikes beschikbaar, welke dat zijn is nog niet bekend. Pas in 2015 zal de grote display echt in grote getalen in de winkel te vinden zijn. De Nyon is niet alleen de controller voor je elektrische fiets, ke kunt er mee instellen hoeveel ondersteuning je wilt hebben. Je kunt hem ook als navigatie-systeem gebruiken. Daarnaast zitten er fitness functies (met optionele hartslagmeter) op én kun je hem koppelen aan je smartphone. Sms-jes worden zo bijvoorbeeld direct op het 4,3″ grote kleurendisplay van de Nyon getoond. Je kunt je handen dus veilig aan het stuur houden.

Naast al deze nieuwe mogelijkheden heeft de Nyon natuurlijk ook alle bekende functies zoals de weergave van snelheid, afstand en je batterij-indicatie. Er zit een losse afstandsbediening bij die naast het handvat wordt gemonteerd. Hiermee kun je alle functies bedienen terwijl je beide handen aan het stuur hebt….wel zo veilig!

Navigatie
nyon hartslagNavi Nyon werkt met “turn-by-turn” navigatie, zoals gebruikt in de autonavigatie. Er wordt gebruik gemaakt van Wiki Open Street maps, zo zijn de routes altijd afgestemd op de fiets. De Nyon houdt rekening met het bereik van de accu en de hoogteverschillen in het landschap. Als bestuurder kun je hierdoor altijd zien hoeveel kilometer je nog kunt rijden als je een bepaalde route wilt volgen. Er komt ook snel een online Bosch-portal waar je bijvoorbeeld routes kunt vinden om op de Nyon te zetten. Mensen met een Garmin navigatie-apparaat kennen het principe wel.

Meer informatie vind je op de website van Bosch.

Hieronder een korte video-impressie:

1 Reactie

1 Reactie

  1. Pingback: Trek RIDE+ met Nyon display

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top