Nieuws

Bottecchia e-bikes

We kenden Bottecchia alleen van hele fraaie racefietsen en natuurlijk de legendarische Italiaanse coureur. Maar ze maken ook elektrische fietsen, en die zijn ook al zo mooi. En ze worden ook nog eens in Nederland geleverd door Benelux-bikes.nl.

Het is een complete range e-bikes met elektrische mountainbikes en stadsfietsen, die krijgen de bijnaam BeGreen mee. Er zijn verschillende modellen met een breed scala aan motoren, Panasonic, Bafang en Shimano en voor de e-mtb zelfs Brose. We lichten er een paar uit.

Bottecchia BE18 en 20

Bottecchia BE20Een fiets zoals we die in Nederland en België graag zien. Een herkenbaar frame, verstelbare stuurpen, stevige velgen en de 10Ah accu in de achterdrager. De BE18 is er ook in damesuitvoering, dan heet ie BE20. De motor zit op de trapas en is van Bafang. Goed voor 250Watts die zorgen voor een topsnelheid van 25 kilometer per uur. Schakelen gaat met een achterderailleur, je kunt kiezen uit 9 versnellingen uit de Shimano Acera groep. De remmen zijn heel simpel, velgremmen met net voldoende remkracht. Voordeel is dat nieuwe  remblokjes goedkoop zijn en in 5 minuten zelf te vervangen, daar heb je geen fietsenmaker voor nodig. Voor € 2.399 staat er een in je schuur.

Bottecchia BE16 en 15

Bottecchia BE15Het heren en damesmodel van een wat meer uitgesproken model, maar wel eenvoudiger in afwerking. De platte en hoge schuine buis herbergt de accu. Die is van Sanyo en heeft 10Ah ‘vermogen’. Remmen gaat hier met mechanische schijfremmen. Een stuk meer remkracht dan bij het model hierboven. Met een Panasonic motor en een eenvoudige bedieningsunit op het stuur. De ketting is hier iets meer beschermd door een open kettingkast. Helemaal dicht gaat niet bij het gebruik van een derailleur. Als je dat wilt moet je op zoek naar een fiets met naafversnellingen. Het damesmodel krijgt een handig mandje voorop, mannen hebben hier kennelijk geen behoefte aan. Dit model komt op een schappelijke € 1.499.

BE26 en 28

Bottecchia BE26De meest luxe elektrische toerfietsen van Bottecchia, afgemonteerd met ondersteuning van Shimano Steps en betere schakel- en remonderdelen. STEPS is een luxe vorm van ondersteuning, vergelijkbaar met andere merken in het hogere segment als Bosch en Panasonic. De SLX derailleur schakelt niet alleen beter, je hebt er ook een extra versnelling bij, 10 stuks dus. De accu is ook wat sterker, 11,6 Ah als je het precies wilt weten. Mooie aero velgen en het zwart/oranje frame geven dit model een sportieve look. De fiets weegt 24,4 kilo en kost je € 2.799.

Bottecchia e-mtb’s

Bottecchia BE54Mooie bikes maken ze daar in Italië. Er is een fully (BE60 NEWTON) met een vette Brose motor. Daarnaast kun je kiezen uit vier hardtails met diverse afmontages. Voor ons redelijk vlakke land zouden wij gaan voor de BE54 WATT (€ 3.499). Een fiets waar je 29″ wielen in kwijt kunt, maar ook 650b’s met dikke 2,8″ banden. Daarbij krijg je een vrij eenvoudige Suntour XCR vork, SRAM X5 shifters en achterderrie en de Brose 36V 250W motor. In de schuine buis, goed beschermd, vind je een 500Wh batterij die je helpt zo vaak mogelijk de topsnelheid van 25km/u te halen. Als we eerlijk zijn zouden we er direct een tuningkitje op zetten om hem wat harder te laten lopen…niet verder vertellen 😉 De complete fiets weegt wel wat, 23,2 kilo, hèt grote nadeel van e-mtb’s.

Meer info vind je op de Bottecchia site en op de site van de distributeur.

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top