Nieuws

Brinke bikes, nieuw e-bike merk in Nederland & België

Italiaanse passie gecombineerd met Nederlandse nuchterheid, zo omschrijven ze bij Brinke Bike hun eigen elektrische fietsen. Brinke Bikes worden namelijk gemaakt in Italië, door een bedrijf dat in handen is van de van oorsprong Nederlandse familie Auf dem Brinke.

Zij begonnen in 2014 met het merk, in Italië. Ondertussen zijn hun e-bikes in veel andere Europese landen te vinden, sinds kort ook in Nederland en België. De collectie Brinke bikes bestaat ondertussen uit 14 modellen. De fietsen worden onderverdeeld in 3 series; City, Trekking en Off Road fietsen. Daarnaast hebben ze bijpassende accessoires zoals fietstassen en jasbeschermers.

De 2017 collectie heeft een aantal modellen met het Shimano Steps-systeem met Di2. Een soort automatische versnellingsbak voor je elektrische fiets. De motor kiest afhankelijk van de cadans en je snelheid automatisch de juiste versnelling voor je. Vlak voor het schakelen gaat de druk een milliseconde van de motor, waardoor de ketting gespaard wordt en het schakelen soepel verloopt.

We pakken even twee modellen met Di2 Shimano Steps-systeem uit de collectie van Brinke: de Élysée 2 en de Rushmore 2.

BRINKE ELYSEE 2

Elysee2 Brinke BikesBrinke Élysée 2 is er in twee versies. Eén met Shimano Alivio 9-speed en er is de luxe Élysée 2 DI2, uitgerust met elektronische Shimano Nexus 8 Di2 8 speed versnellingen. Daar hoort een groot backlight-display met hoog contrast bij, de SHIMANO SC-E6010. Deze heeft de functies van een fietscomputer, walk assist, weergave versnelling (alleen bij Di2), ODO en TRIP, oplaadniveau van de accu, klok, weergave van motorintensiteit en het resterende bereik.

Met Walk Assist ondersteunt de motor tot 6 km/u, waardoor je met de fiets aan de hand makkelijk een helling kunt oplopen. Handig als je de fiets bijvoorbeeld uit een berging moet halen. Verder een geveerde voorvork, goede schijfremmen en de verlichting is via het display te bedienen.

Beide Élysée modellen zijn mat metallic grijs. Ze zijn te koop zijn via geautoriseerde dealers of op www.brinkebike.com, de prijs is € 2,799,00 voor Élysée 2 Nexus DI2 en € 2.499,00 voor Élysée 2 Alivio.

RUSHMORE 2

Brinke Bike Rushmore 2De tweede Brinke fiets die we bekijken is de Rushmore 2. Deze elektrische trekkingfiets is uitgerust met een Shimano Steps E6000-systeem met kracht- en trapfrequentiesensor. Ook hier twee versies. De Rushmore 2 DI2, uitgerust met elektronische Shimano Alfine Di2 8 speed-versnelling en de Rushmore 2 Deore, met de Shimano Deore 9-speed groep. De fietsen zijn afgemonteerd met hydraulische schijfremmen een verende zadelpen en een 418Wh accu.

Beide modellen zijn verkrijgbaar in wit en matzwart. De aluminium frames zijn door middel van hydroforming perfect gevormd om de accu zo netjes mogelijk te laten aansluiten op de framebuis. De prijzen van de Rushmore 2 modellen zijn als volgt: Rushmore 2 DI2 komt op € 2.999,00 en de Rushmore 2 Deore kost € 2.699,00.

Benieuwd naar de andere modellen? http://www.brinkebike.com/nl-nl/.

Ze zoeken overigens nog dealers. Interesse? Dan kun je contact opnemen met Stefan Teunis via 06-41097862 of s.teunis@brinkebike.com.

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top