e-vouwfiets

Brompton Electric, de lang verwachte elektrische vouwfiets

Hier is ie dan eindelijk, de Brompton Electric. De eerste elektrische vouwfiets van het grootste vouwfietsenmerk ter wereld. Het heeft even geduurd, maar ze zijn dan ook niet over één nacht ijs gegaan.

Met de Electric kun je tot 70 kilometer fietsen voor de accu leeg is, perfect voor in de stad en om woon-werk verkeer in combinatie met de trein te doen. Met een 300WH batterij (20% meer dan die in de nieuwe ARIV Merge), een krachtige 250W voorwielmotor en ingebouwde sensoren (koppel & cadans), biedt de e-vouwfiets hele efficiënte trapondersteuning. Je kunt hierbij kiezen uit verschillende ondersteuningsniveaus. Afhankelijk van het gekozen model kun je ook nog schakelen tussen 2 of zelfs 6 versnellingen. De fiets weegt compleet 16,6 kilo. De afneembare accu, die in een schoudertas zit, neemt daarvan 2,9 kilo voor zijn rekening. Wat overblijft is de fiets die, ondanks een stalen frame, slechts 13,7 kilo weegt. Echt hele mooi gewichten, voor een e-bike.

Die tas is een slimme vinding. Het maakt dat je de accu op je rug kunt dragen als je niet fietst, en daardoor een lichtere fiets in de hand neemt. En je kunt er nog wat meer in kwijt als je het grotere model neemt. Tegen meerprijs, dat dan weer wel.

Snel inklapbaar

Binnen 30 seconden is de Electric plooifiets in- en uit te vouwen. Eerst even op een knopje drukken, waarna je de accutas er af kunt pakken. Ingevouwen blijft er een klein, makkelijk handelbaar pakketje over. De twee kleine wieltjes achterop zorgen er voor dat je de fiets niet hoeft te tillen als je hem ingevouwen meeneemt op het perron bijvoorbeeld. Die accutas is er overigens in twee formaten. Een kleine waar alleen de accu in past, of een grotere versie voor als je meer mee wilt nemen. Handig is ook dat je de accu kunt gebruiken om je telefoon op te laden. Die heb je nodig om de Brompton app te kunnen gebruiken.

Slimme technologie in de motor zorgt er namelijk voor dat gebruikers via een smartphone app het ondersteuningsniveau kunnen aanpassen, onderhoudsbeurten kunnen inplannen en inzicht krijgen in het aantal gereden kilometers. “Dit maakt de Brompton Electric onze meest technisch geavanceerde fiets tot nu toe”, aldus Will Butler-Adams, CEO van Brompton Bicycle.

Leverbaarheid en prijs

De Brompton Electric is sinds 15 februari 2019 verkrijgbaar via brompton.com/electric, vanaf €2995,-. Je kunt kiezen uit zwart of wit. En dan nog wat voor stuurtje je er op wilt. Testritten kunnen gemaakt worden bij geselecteerde Brompton premier en recommended stores (nl.brompton.com/find-a-store).

Het was lang wachten op de eerste elektrische Brompton, maar ze stellen niet teleur. Sterker nog, we zetten de Electric vouwfiets direct in onze ‘Elektrische vouwfietsen Top 5‘!

Specificaties op een rij

 • 300WH accu
 • 250W voorwielmotor
 • Koppel- en cadanssensor
 • 3 verschillende ondersteuningsniveaus
 • Gewicht fiets vanaf 13,7 kg* en batterij van 2,9 kg
 • Smartphone app
 • Keuze uit 2 of 6 versnellingen
 • Essential bag inbegrepen (1.5l volume)
 • City bag optioneel (20l volume)
  *Afhankelijk van het aantal versnellingen

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top