45kmh

Cannondale Contro-E Speed

cannondale_contro-espeedNog zo’n mooie snelle elektrische fiets, de Contro-E Speed van Cannondale. Modeljaar 2016 komt er aan en dus verschijnen er met regelmaat van de klok nieuwe e-bikes. Deze speed e-bike is de snelle versie van de elektrische fiets van het jaar 2015, de Contro-E Headschok. Een ideaal model om mee te forenzen, met zijn maximum snelheid van 45 km/u. Voor €3999,- heb je een e-bike waarmee je sneller door de stad gaat dan met de auto. Uiteraard is een helm dan wel verplicht, net als het registratieplaatje achterop. Deze snelle modellen worden namelijk nog steeds als bromfiets beschouwd, en terecht.

350Watt, 45km/u

De Contro-E Speed is zo snel dankzij de 350Watt middenmotor van Bosch, die je bediend via de display en de knoppen op je stuur. Je kunt kiezen uit 4 ondersteuningsmodi. En dankzij de slimme display weet je altijd hoeveel actieradius je nog over hebt in de 400wh Li-Ion accu die op de schuine buis zit.

ebike-contro-e-speedMet 10 versnellingen en snelheden die richting de 50km/u gaan zijn goede remmen uiteraard van levensbelang…..ook dat zit wel goed op de Contro-E Speed. De schijfremmen van Magura zorgen er voor dat je niet alleen snel vooruit komt, maar ook weer veilig tot stilstand. Bijzonder zijn de wielen, die zijn namelijk 26″, waar de meeste elektrische fietsen met 28″ zijn uitgerust. Dit zorgt voor een levendig stuurgedrag, het is tenslotte een sportief modelletje. De voorkant is extra comfortabel dankzij Cannondale’s bekende headshok, een onderhoudsvrije voorvork met vering. De eerste fietsen zijn ondertussen uitgeleverd aan de detailhandel.

1 Reactie

1 Reactie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top