e-race

Cannondale SuperSix EVO Neo, elektrische racefiets in het topsegment

Cannondale SuperSix Neo elektrische racefiets

De Cannondale SuperSix EVO is er nu ook als elektrische racefiets…..en hij weegt slechts 11,3 kilo!

De e-racer is uitgerust met een ebikemotion achterwielmotor van Mahle, net als de Treadwell e-bikes die Cannondale laatst al toonde.
De SuperSix Evo is het vlaggenschip van Cannondale als het gaat om de ‘niet elektrische fietsen’, dus ook deze nieuwe e-bike behoort tot het topsegment.

Dit is overigens niet de eerste e-racefiets van Cannondale. De Synapse is een ander model dat al werd omgebouwd tot elektrische fiets. Waar de Synapse een aluminium frame heeft en met de lompe Bosch middenmotor werkt, doet de SuperSix het met een mooi carbonframe en de lichtere Mahle motor. De SuperSix blijft daardoor veel dichter bij de ‘raceroots’ zoals die bij dit soort fietsen hoort. De SuperSix is dan ook meer gericht op de sportieve wielrenner, waar de Synaps meer geschikt is voor mensen die gewoon rustig hun rondjes willen (kunnen) blijven rijden.

SuperSix Evo NEO

De SuperSix heeft ruimte voor 28 millimeter dikke banden, lekker veel comfort dus. De aan-/uitknop vind je bovenop de liggende buis, daar kun je ook meteen zien hoeveel stroom er nog in de accu zit. Net boven het bracket zit een poort waarmee je de fraai weggewerkte 250 Wh accu kunt opladen. Je zou daar zo ongeveer 75 kilometer mee moeten kunnen fietsen, al is dat uiteraard erg afhankelijk van allerlei factoren. Dikke tegenwind haalt er bijvoorbeeld zo 20 kilometer af.

Alle stroomdraadjes zijn netjes weggewerkt, je moet echt goed kijken om te zien dat het hier om een elektrische racefiets gaat. De fiets heeft dezelfde aerodynamische vormen als de ‘gewone’ SuperSix. Ook de dikke stuurpen en het mooie platte stuur zijn dezelfde als op die fiets. De remleidingen voor de hydraulische schijfremmen lopen door het stuur en de pen zo het frame in. Net als de kabels voor de shifters. De fiets komt slechts in 3 maten, small, medium en large. In de achterste bidonhouder zou je nog een extra batterij kunnen stoppen, een range-extender. Die levert je 208Wh extra…..en doet er ook 1,64 kilo bij.

De motor geeft ondersteuning tot 25km/u en levert je maximaal 250 Watt, zoals het wettelijk maximum is bepaald. Je hebt er, als je sportief rijdt, dus alleen iets aan bij het klimmen. Als je in het land van herkomst woont (USA), dan doet diezelfde motor 32 km/u. Aan de kracht van de motor ligt het dus niet, het is echt een wettelijk geregelde limiet.

De nieuwe e-bike van Cannondale komt in 3 uitvoeringen Neo 1, Neo 2 en Neo 3. De prijzen en specificaties zijn als volgt:

SuperSix EVO Neo 1
Drivetrain: Shimano Dura-Ace Di2
Wielen: Hollowgram Knot 45 SL
Gewicht: 11,3kg
Prijs: €8.999

SuperSix EVO Neo 2
Drivetrain: Shimano Ultegra
Wielen: FSA Team Clincher Disc
Gewicht: 12,4kg
Prijs: €5.499

SuperSix EVO Neo 3
Drivetrain: Shimano 105
Wielen: FSA Team Clincher Disc
Gewicht: 12,4kg
Prijs: €4.199


Meer info: cannondale.com

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top