e-mtb

Cannondale Tramount

cannondale_tramount_e-mtbVoor 2014 brengt Cannondale 2 nieuwe e-mtb’s op de markt. Het gaat om de Tramount 1 en de Tramount 2, die Cannondale in samenwerking met Bosch ontwikkelde.

Het zijn allebei 29-er hardtail e-bikes met een aluminium frame en middenmotoren van Bosch in combinatie met een 400 Wh accu op de schuine buis. Het gewicht zit dus in het midden en lekker laag. Beide modellen hebben alle kabels netjes in het frame weggewerkt. De frames zijn voorbereid op dragers, standaard en spatborden. Ze zijn daardoor simpel om te bouwen naar trekkingfiets. Op het stuur vind je het Intuvia bedieningsdisplay van Bosch. Hierop stel je in hoeveel ondersteuning je wilt en kun je zien hoe het er voor staat met de inhoud van de accu. Helaas zijn deze motoren begrensd op 25km/u, voor Nederlandse parcours zul je dus af en toe merken dat de ondersteuning wegvalt als je te snel wilt.

De Tramount 1 is uitgerust met een Lefty PBR 29er voorvork met 100 mm veerweg. Daarbij een complete XT-groep en een Save-Carbon zadelpen. De Tramount 1 kost je 3.799 euro. De Tramount 2 heeft een Rockshox Recon voorvork en Shimano SLX om mee te schakelen en te remmen. Die remmen zijn overigens 180mm exemplaren. Voor 2.999 euro mag je hem de jouwe noemen.

Het zijn niet echt bijzondere of erg sexy bikes, maar voor Cannondale is het een eerste stap in de wereld van de steeds populairder wordende elektrische mountainbikes.

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top