Informatie

Cannondale Treadwell Neo, met Mahle aandrijving

Het Amerikaanse merk Cannondale maakt in hun e-bikes uit de Treadwell collectie gebruikt van de Mahle ebikemotion aandrijving. Een motor die je (nog) niet veel tegenkomt tussen al het Bosch, Bafang en Shimano geweld.

Mahle ebikemotion, bijna onzichtbaar

Dat je de Mahle aandrijving nog niet veel ziet is best zonde, want het merk maakt er een fraai geïntegreerd geheel van. De accu past in de schuine buis en is zo smal dat die buis nauwelijks dikker wordt dan normaal. De motor zit in de achternaaf en is ook niet erg zichtbaar. Omdat ook de kabels netjes weggewerkt zijn valt van een afstandje nauwelijks te zien dat het hier om ene elektrische fiets gaat.

4 x Treadwell

Deze Cannondale Treadwell Neo EQ is sowieso erg fraai afgewerkt. Met Herrmans verlichting, stoer draagrek op de voorkant, stevige spatborden, rvs spaken en een Cannondale Wheel Sensor. De Mahle aandrijving levert 250 Watt en met de 250Wh accu kun je een redelijke afstand afleggen voor je weer moet opladen. Natuurlijk niet zoveel als met de 500Wh accu’s van Bosch, Shimano of andere merken, maar die zijn dan ook een stuk zichtbaarder aanwezig.

Er zijn 4 uitvoeringen van de Treadwell. De gewone NEO heeft geen voordrager en een normaal frame. De NEO EQ uitvoering heeft wel de voordrager. Ze zijn er beide ook nog in een Remixte versie, die een lagere bovenbuis heeft om makkelijker op te stappen. Het goedkoopste model kost €1999,-.

Aan- en uitzetten doe je simpelweg door een knop op het frame in te drukken. Dankzij een PAS-sensor bepaalt het systeem zelf hoeveel ondersteuning je nodig hebt. Als display kun je je smartphone gebruiken. In de bijbehorende app kun je zien hoe het er met de lading voorstaat, in welke stand de ondersteuning staat en hoe hard je gaat.

De Cannondale Treadwell fietsen hebben iets kleinere wielen dan normaal, 650b noemen we dit formaat. Schakelen gaat met een achterderailleur, je kunt kiezen uit 9 versnellingen. Remmen doe je met hydraulische schijfremmen van Tektro. Dankzij een verende zadelpen en een comfortabel zadel kun je probleemloos fietsen over slecht wegdek. De dikke banden helpen ook mee met het wegnemen van trillingen en gestuiter.

Meer info: cannondale.com/nl-NL en ebikemotion.com

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top