e-mtb

Canyon Spectral:ON, doordachte e-mtb

Canyon maakt geweldige mountainbikes en racefietsen. En nu hebben ze ook hun eerste elektrische mountainbike ontwikkelt, de Canyon Spectral:ON.

Het Duitse merk doet veel dingen net even anders dan anderen. Zo hebben ze maar 1 winkel, waar ze alleen hun eigen fietsen verkopen En ze verkopen veel van hun fietsen online, een postorderbedrijf. Met daarbij de garantie dat je de fiets gewoon weer terug mag sturen mocht deze niet bevallen. Die kans is bij deze e-mtb vrij klein. Want ze zijn bij Canyon niet over 1 nacht ijs gegaan.

Spectral:On met STEPS

Wat direct opvalt bij de Spectral:ON is dat het achterwiel kleiner is dan het voorwiel. Vooraan 29″met een 2,5″ band, achter een 650b met 2,8″ rubber. De Spectrals hebben 150mm dempers aan boord. Voor extra grip bij het klimmen en veel controle in de afdaling. De aandrijving komt van een Shimano STEPS systeem, het E8000 extra sterke systeem. Dat levert 250 Watt met maximaal 70Nm. In combinatie met de 504Wh accu kun je daarmee wel even vooruit. Meer lol tijdens het klimmen en daardoor extra veel tijd voor lekkere lange trails en afdalingen. Canyon koos voor het Shimano systeem vanwege het compacte design. Daardoor kon de q-factor klein blijven en ook de chainstays zijn lekker kort waardoor dit een heerlijke speelfiets is geworden.

Meerdere uitvoeringen

De Spectral komt in een 6, 7, 8 en 9.0 uitvoering en loopt in prijs van € 3.799 tot € 5.999. Het prijsverschil zit hem in de onderdelen. De frames en ondersteuning zijn bij alle versies gelijk. Een dropperpost is op alle modellen standaard. De duurste, de 9.0, krijgt XT Di2 derailleurs en mooie dempers met Kashima coating. Het zadel is op alle fietsen gelijk, een door Canyon zelf ontwikkelt model.

Meer info: canyon.com

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top