Nieuws

Cratoni Vigor, helm voor snelle e-bikes

De Vigor voldoet aan alle eisen voor een goedgekeurde speed e-bike helm.

De Vigor voldoet aan alle eisen voor een goedgekeurde speed e-bike helm.

Cratoni heeft een helm die nu voor de S-Pedelec (Speed e-bike) in de markt wordt gezet. Eigenlijk is hij niet speciaal voor e-bikes gemaakt, de helm bestaat al sinds 2015 en is vooral in Italië populair als scooterhelm. Maar de Cratoni Vigor voldoet aan alle eisen die volgens de nieuwe normering aan helmen voor snelle elektrische fietsen worden gesteld. Dus is hij steviger dan een standaard fietshelm, en heeft zoals vereist een verder doorlopende bescherming aan de zij-/achterkant. Toch zijn ze er in geslaagd de helm niet al te zwaar te maken. Hoewel, ruim 800 gram is toch behoorlijk wat zwaarder is dan een echte lichtgewicht fietshelm. Maar daardoor ben je wel een stuk beter beschermd. Het design mag er ook best zijn, toch? De helm heeft wel iets weg van een skihelm, in Duitsland zou je er absoluut niet mee opvallen op de fiets. In Nederland ligt dat nog wat anders, we zijn benieuwd of het beeld op het fietspad hier over een paar jaar erg veranderd is.

Geïntegreerd vizier in je helm

Met het geïntegreerde vizier is deze Cratoni helm zelfs bijna futuristisch. Dat vizier heeft bijzondere kenmerken. Anti-condens, anti-kras en een lichte spiegelcoating zorgen voor optimaal zicht. De Air Channel-technologie zorgt daarnaast voor een goede beluchting, zo’n helm moet uiteraard niet te zweterig zitten.

De pasvorm is natuurlijk heel afhankelijk van de vorm van je hoofd. Daarom raden we aan een helm altijd even goed te passen. Voor € 249,95 mag je tenslotte verwachten dat zo’n helm lekker zit. Hij is beschikbaar in zwart/grijs en een zwart/rood/witte versie.

Maten:
S    (54-55 cm)
M   (56-57 cm)
L    (58-59 cm)
XL (60-61 cm)

Smarthelm Cratoni C-94

In het voorjaar van 2017 komt Cratoni met een speed e-bike helm die wel echt nieuw is, de Cratoni C-94. Deze helm krijgt allerlei gadgets, zoals een afstandsbediening op het stuur, geïntegreerde verlichting die ook als knipperlicht kan fungeren en een bijpassende app waarmee je van alles kan instellen. Er zitten ook luidsprekers en een microfoon ingebouwd, daarmee kun je bellen zonder je handen van het stuur te halen. Ze noemen dit zelf een ‘smart helm’. En dat is het ook, want de mooiste functie is een g-sensor. Die signaleert het als je valt. Reageer je dan niet binnen een bepaalde tijd, wordt er automatisch een berichtje verstuurd aan hulpdiensten of een door jou gekozen persoon. Daar zit je locatie bij, er is namelijk ook een gps-sensor in de helm ingebouwd.

1 Reactie

1 Reactie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top