e-race

Cube Agree Hybrid, e-racefietsen in 3 smaken

Het Duitse Cube maakt veel elektrische fietsen. En sinds kort ook racefiets varianten. Onder de Agree-lijn en omdat ze elektrische ondersteuning hebben krijgen ze de toevoeging Hybrid mee. Dat doet Cube bij alle e-bikes die ze maken. Om precies te zijn gaat het dan om de Cube Agree Hybrid C:62 SLT, SL en Race Disc.

Zoals geven je dus de keuze uit drie modellen. De SLT Disc, het topmodel, dan de SL Disc en tot slot de Race Disc. Inderdaad, alle drie zijn ze afgemonteerd met schijfremmen. De verschillen zitten hem niet in het motorgedeelte. Alle drie hebben ze de bekende Fazua aandrijving in het midden, met een flinke accu in de schuine buis. Hoewel die geïntegreerd is, blijft het toch een behoorlijk lomp gezicht vergeleken met de andere buizen.

Motor te verwijderen

Geinig aan het Fazua systeem is dat het bijna helemaal te verwijderen is, zonder veel moeite. Het gat dat dan overblijft dicht je met een meegeleverde afdekkap. Zo heb je een fiets die een kilo of 4 lichter is en waarmee je gewoon je clubritjes op woensdagavond zonder problemen mee kunt rijden. Ga je naar de bergen, dan hang je de motor en accu er weer in en geniet je van wat extra hulp.

De verschillen?

Waar de verschillen dan in zitten? In de afmontage. Alle drie de fietsen hebben een frame van carbon. Maar de verschillen zitten in de rest van de afmontage. De goedkoopste komt met een Shimano 105 groep, goedkopere wielen en banden en weegt bijna 15 kilo. De SL Disc krijgt wat luxere componenten en een Ultegra groep, cranks van carbon en is daarmee bijna 1,5 kilo lichter. Het topmodel, de SLT heeft een Dura-Ace Di2 groep, fraaie Newman wielen, carbon componenten en weegt inclusief motor en accu slechts 12,5 kilo. De prijzen gaan van licht naar zwaar als volgt: €7.999 voor de SLT, de SL kost €4.999 en de Race gaat de deur uit voor €3.999. Aan leuke kleurtjes doen ze niet, het is zwart, zwart/wit of wit/zwart. Daar geen keuzestress in ieder geval.

 

Met de Fazua motor hebben we zelf ook wel gereden op de racefiets. Onze ervaring? Het blijft een lastig verhaal in Nederland. 25km/u is het wettelijk maximum. In de praktijk schakelt de motor uit bij zo’n 27km/u. Dat is gewoon te langzaam voor vlakke ritjes, voor 95% van de fietsers. Je kunt inderdaad de accu thuislaten, en dan is de fiets natuurlijk een stuk lichter. Ga je naar de bergen dan is het een ander verhaal. De Fazua motor helpt je makkelijker omhoog te rijden. Daardoor kun je of langere ritten maken, of je komt gewoon minder moe boven. Als dat je doel is, is een elektrische racefiets een prima middel. Of je dan deze Cube moet kopen? Tja, dat is persoonlijk. Maak eens een proefrit, vergelijk hem met de Pinarello (die veel mooier is) of de Haibike. En maak zelf je keuze. Om de motor hoef je het in ieder geval niet te laten, want Fazua maakt een prima product.

Meer info over elektrische racefietsen? Alles is verzameld op: elektrabikes.nl/e-race/

Meer info over de Cube collectie vind je op: cube.eu/nl/2019/e-bikes/road/agree/

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top