e-bakfiets

Cube Cargo Hybrid, nieuwe elektrische bakfiets

Het Duitse Cube heeft de collectie voor 2020 gepresenteerd. En daar zit ook deze fraaie elektrische bakfiets tussen, de Cargo Hybrid.

Met de CX Cargo line aandrijving van Bosch en een Corga versnellingsnaaf van Enviolo ben je verzekerd van een probleemloze ondersteuning. Als je dan ook nog voor niet 1, maar 2 accu’s van 500Wh kiest kun je de hele dag door pakjes bezorgen, of kinderen van A naar B naar de rest van het alfabet brengen. De motor levert 250 Watt en heeft een maximaal koppel van 75Nm, genoeg om de steilste brug op te komen. Op het Bosch Purion display op het stuur zie je precies in welke stand je fietst, hoeveel sap er nog in de accu zit en hoe hard je gaat.

Zo’n fiets weegt wel wat, dus heb je goede remmen nodig om alles tot stilstand te brengen. Ook dat is dik voor elkaar dankzij krachtige hydraulische schijfremmen met 4-zuiger remklauwen! Het achterwiel is een 27,5 inch model, net een maatje kleiner dan op een normale e-bike. Voor de bak zit een 20″ model dat in een verende voorvork hangt. Wel zo prettig voor je passagiers, die stuiteren zo niet de bak door als je wat scheefliggende klinkertjes pakt. Zelf zit je ook lekker, dankzij de verende zadelpen en de dikke banden die voor extra comfort zorgen.

De bak is gemaakt van een polypropyleen-schuim, hetzelfde spul dat ook aan de binnenkant van motorhelmen zit. Comfortabel, sterk en slijtvast. Dankzij de extra stevige kickstand zet je de fiets ook met veel bagage stevig neer.

De prijs van € 4.499 is fiks, maar mooi in lijn met wat je er voor krijgt en wat de concurrentie vraagt voor hun e-bakkies. Er is ook nog een Sport versie, die heeft een achter derailleur met 10 versnellingen in plaats van de versnellingsnaaf.

Meer info op: Cube.eu

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top