45kmh

Cube SUV, snelle forenzen e-bike

cube-suv-hybrid-45-slMaak kennis met de Cube SUV Hybrid 45 SL 500 29. Een hele mond vol, Cube is niet zo handig met namen geven. Die waslijst staat voor een snelle elektrische fiets, zo één die 45 kilometer per uur gaat. Hij heeft grote 29″ wielen en een accu met 500Wh, nu begrijp je waarschijnlijk wel waar de naamgeving vandaan komt.

Dit is zo’n e-bike die je prima zou kunnen gebruiken om niet met de auto, maar met de fiets naar je werk te gaan. Dan moet je er alleen nog wel even een paar spatborden op zetten, en misschien een bagagedrager.

 

Prima specificaties

Dat is dan ook het enige dat ontbreekt, want verder is dit een speed pedelec die erg fraai is gebouwd. Het aluminium frame zit rondom de Bosch Performance Speed line motor, die 350 Watt en 60Nm levert. Genoeg om een topsnelheid van 45km/u te halen, maar vooral heel geschikt om fijn mee te cruisen met een kilometertje of 35 per uur. De sportieve houding zorgt voor veel controle bij het sturen en als je het niet te gek maakt een niet bezwete rug als je aankomt op je werk.

cube-suv-hybrid-45-sl-500-29-black-n-flashred-2017-11_750x750

De Power Pack 500 Wh accu zorgt voor een prima actieradius en dankzij de dikke Schwalbe Big Ben banden en de Fox Float voorvering (100mm veerweg) is comfort verzekerd. De motor bedienen gaat met behulp van de Bosch Nyon display in het midden van het stuur, bewezen techniek ondertussen.

De fiets is wel flink aan het gewicht, hij tikt net de 21 kilo aan op de weegschaal. Daarvoor heb je dan wel een speed pedelec met een degelijke standaard, verlichting van Busch&Müller, en afgemonteerd met de XT groep van Shimano. Ervaren mountainbikers weten dat het dan wel goed zit qua schakelen. Zoals het hoort ontbreekt ook de achteruitkijkspiegel niet en er is uiteraard ook gedacht aan een bevestigingsplaatje voor het verplichte kenteken. Om van 45 naar 0 te komen gebruik je de twee 180mm hydraulische schijfremmen van Magura. Safety first!

Net als andere snelle e-bikes is ook deze niet goedkoop….voor 4.199,- euro mag je hem de jouwe noemen.

Andere hybrid modellen

Cube maakt nog 2 modellen in deze serie, naast de 29-er van hierboven zijn er ook nog versies met 27,5 inch wielen. Deze heten Race 500 en Pro 500, waarbij de Race zich onderscheidt dankzij een starre carbon voorvork.

1 Reactie

1 Reactie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top