e-race

De 5 mooiste elektrische racefietsen

Het heeft even geduurd, maar ook de racefiets fabrikanten hebben nu de markt voor elektrische fietsen ontdekt. En dus verschijnen er in rap tempo nieuwe e-racefietsen. We zetten de 5 mooiste voor je op een rij. Het lijstje wordt geregeld aangepast, want er komen steeds meer mooie elektrische racefietsen bij. Naast de 5 mooiste, in onze ogen, geven we ook nog een lijstje met fietsen die de top 5 net niet halen. Mis je nog elektrische racefietsen in dit overzicht? Laat het weten via de comment onder het artikel.

Mooiste e-racefietsen

 1. Pinarello Nytro:
  Deze Italiaanse schone was er al vroeg bij. 1 van de eerste met Fazua motor ingebouwde racefietsen. Alle informatie over deze fiets vind je in het artikel dat we er al eerder over schreven. Chris Froome won de Tour de France al 4 keer op dit merk, maar hij doet het zonder elektrische ondersteuning….als het goed is.
  Prijs: Afhankelijk van de uitvoering, oplopend tot 11 duizend euro
  Meer info: pinarello.com/en/bikes-2019/e-road/nytro
 2. Trek Domane+:
  Vers van de pers, een 2019 model. Het heeft even geduurd voordat ook Trek meedeed, maar met reden. Deze Domane+ zit schitterend in elkaar. Hoogwaardig afgewerkt, ruimte voor dikkere banden, prima ondersteuning, geïntegreerde verlichting, een de betrouwbare ondersteuning van Bosch. Kortom…. met stip in de top 5.
  Prijs: €5499
  Meer info: trekbikes.com/nl/
 3. Isaac Proton Hybrid:
  Carbon frame, Fazua, mooie DT Swiss wielen, een echte racefiets zonder concessies. De motor+accu is simpel te verwijderen, waarna je de fiets als gewone racefiets kunt gebruiken. Dat scheelt een paar kilo. Zo zou je de elektrische ondersteuning bijvoorbeeld alleen op vakantie in de bergen kunnen gebruiken en de rest van het jaar met je vaste fietsgroepje door de Nederlandse polders kunnen fietsen met een ‘normale’ racefiets.
  Prijs: €5.299
  Meer info: isaac-cycle.com/en/collection/road/proton-hybrid
 4. Bianchi Aria E-Road:
  Nog een Italiaan in de top 5, deze Bianchi ziet er echt niet uit als een elektrische racefiets. Je kunt het zien aan de aan- en uitknop op de bovenbuis. En aan de achternaaf. Want daar zit geen Powertap vermogensmeter, maar een motor in verstopt. Van Ebikemotion. Een systeem van slechts 3,5 kilo voor accu, motor en bedrading. De Aria is afgemonteerd met prachtige onderdelen en in het legendarische ‘groene’ Celeste is dit echt een pareltje.
  Prijs: €4.999
  Meer info: bianchi.com/nl/focuson/e-road-429131
 5. Focus Paralane:
  Een Duitse e-racer die je in verschillende uitvoeringen kunt kopen. Van superdeluxe, elektronisch schakelende, 11000 euro kostende, Dura Ace carbonracer, tot het Shimano 105 instapmodel, dat overigens alsnog €5199 kost. Alle modellen komen met de middenmotor van Fazua.
  Prijs: van €5199 tot €11.000
  Meer info: focus-bikes.com/nl_en/bikes/e-road/paralane2

 

Overzicht overige elektrische racefietsen

2 Reacties

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top