45kmh

Dutch ID Urban High Speed

dutch-id-urban-hs-n380De Urban High Speed N380 is een nieuwe speed e-bike van Dutch ID. De snelle elektrische fiets is afgemonteerd met een Bosch Performance motor die bij de cranks geplaatst is. Hiermee bereik je een laag zwaartepunt wat de rij-eigenschappen ten goede komt. Ook de 400Wh accu zit laag in het frame. Als je meer power in de accu wilt kun je -tegen bijbetaling- kiezen voor de 500Wh versie. Met de Performance motor van Bosch kun je snelheden van 45 kilometer per uur halen, mits je meetrapt natuurlijk. De voorvork in de Urban HS is van carbon en zowel aan de voor- als achterkant vind je een set stevige hydraulische schijfremmen om dit snelle model ook rap tot stilstand te kunnen brengen.

Traploos schakelen met NuVinci

Schakelen doe je op de Urban HS met de traploos verstelbare versnellingsnaaf van NuVinci. Door simpelweg aan het bovenste deel van het handvat te draaien gaat de fiets lichter of zwaarder trappen. Zonder geklik of geratel. Voor 200 euro extra krijg je er een grote Nyon boordcomputer met kleuren lcdscherm bij waarmee je een heleboel informatie over je prestaties, route en het elektrische deel van de fiets voorgeschoteld krijgt. Je kunt hiermee zelfs navigeren of leuke routes nafietsen.

De wet voor snelle e-bikes

Een Dutch ID Urban HS fiets is op dit moment wettelijk gezien een snorfiets. Dus moet de fiets verzekerd en voorzien zijn van een kentekenplaatje. De wet wordt per 1 januari 2017 aangepast, dat heeft nogal wat gevolgen voor dit soort snelle elektrische fietsen. We schreven hier al eerder over, zeker even lezen!

Specificaties

Prijs: € 3.399,-
Motor Bosch Performance: 350 W / 60 Nm
Accu Bosch: 400Wh (36 V/11 Ah)
Display: Intuvia LCD
Optioneel display: Bosch Nyon
Versnellingen: NuVinci 380
Remmen: Magura MTe hydraulisch Disc
Framematen Dames: 48/53 cm – Heren: 53/58 cm
Banden: Schwalbe Durano E
Verlichting: Busch & Muller LED
Kleur: Metallic Black
Gewicht: +/- 21,4 kg (ex. accu) 23,8 kg (incl accu)

Meerprijs Bosch Nyon display € 200,-
Meerprijs 500Wh accu € 200,-

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top