Nieuws

Duurste elektrische fiets

Ongetwijfeld de duurste elektrische fiets op de markt, de PG Bikes BT-01. Voor het luttele bedrag van € 59.500,- ( ja, echt bijna zestigduizend euro) bouwen ze er één voor je.


Maar dan heb je ook wel wat. Een fiets met 1200watt vermogen die zorgen voor een topsnelheid van 100km/u. De kruissnelheid ligt tussen de 30 en de 50km/h, en dat houdt hij met de accu’s zo’n 160 kilometer vol. Daarna moet je weer even laden. Ook dat gaat razendsnel, in een half uurtje zijn de accu’s al weer voor 80% opgeladen.  Bij dat soort snelheden heb je ook goede remmen nodig, daarvoor worden er V2 schijfremmen van Hope gemonteerd.


Hij ziet er bijzonder fors en zwaar uit, maar weegt toch slechts 19,7 kilo. Mede door de superlichtgewicht wielen van carbon. Ook het frame is gemaakt uit de lichtste materialen, titanium en carbon. De fiets wordt in een gelimiteerde oplage gemaakt in Duitsland. Er komen er maximaal 667 op de markt. Het zou me voor deze prijs verbazen als ze snel uitverkocht zijn. In Nederland overigens volkomen illegaal, zonder brommerplaatje (of motorrijbewijs ;-)) mocht je twijfelen over aanschaf!

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top