Nieuws

E-bike voor camper of caravan, E-4Motion NuVinci

e4motion nuvinciDe E-4Motion NuVinci is deze week gepresenteerd op de Kampeer & Caravan beurs. Niet zo vreemd, want met zijn opvouwbare stuur en inklapbare pedalen is deze elektrische fiets uitermate geschikt om mee te nemen in camper of caravan. Door de pedalen in te klappen passen 2 fietsen ineens een stuk makkelijker naast elkaar en wanneer je het stuur dan omklapt heb je ook nog veel minder hoogte nodig (nog 99 cm om precies te zijn). Zo passen 2 elektrische fietsen een stuk makkelijker in de grote bagageruimte van je camper, of tussen keuken en zithoek in de caravan.

Goede specificaties

Maar de E-4Motion koop je niet alleen omdat ie zo lekker compact is op te bergen. De overige specificaties mogen er ook zijn. Zo wordt deze e-bike geleverd met een (36V, 13Ah) Li-Ion Polymeer accu. Deze zijn lichter dan standaard Li-Ion accu’s en gaan een stuk langer mee. In het achterwiel vind je een traploze schakelunit van NuVinci. Hiermee heb je altijd de juiste versnelling tot je beschikking en kun je ook nog eens gewoon schakelen terwijl je vol op de trappers drukt, wel zo fijn als je bijvoorbeeld een flinke helling opfietst en er achter komt dat je eigenlijk toch een tandje lichter wilt.

Beter dan een e-vouwfiets

vouwtrappersDoor de inklapvouwopbergopties ben je geneigd deze fiets enigszins te gaan vergelijken met een vouwfiets. Dat qua compactheid kom je dan echt nog wat tekort. Groot voordeel is wel dat deze E-4Motion gewone 28″ wielen heeft, en dat rijdt toch echt een heel stuk fijner en comfortabeler dan de kleine wiebelwieltjes van een vouwfiets. Voor nog meer comfort wordt gezorgd door de monoshock voorvering en de geveerde zadelpen. Op het stuur zit de bedieningsdisplay waarop je kunt zien in welke van de 5 ondersteuningsmodi je rijdt, hoe snel je gaat en hoeveel kilometer je nog met de energievoorraad in de batterij kunt afleggen. De al afgelegde afstand wordt ook netjes bijgehouden. De fiets weegt 26 kilo, niet heel licht ondanks het aluminium frame. Dat komt deels door de NuVinci naaf, die hoewel al een stuk lichter dan een paar jaar geleden, toch nog steeds zo’n 2,5 kilo op de weegschaal brengt. Ook de gebruikte middenmotor is niet 1 van de lichtste modellen.

Kosten en bestellen

Je rijdt op de E-4Motion NuVinci voor 2200,- euro.  Ons advies is om zeker eerst een proefritje te maken, fietsen met een NuVinci naaf is best even wennen als je ‘normale schakelsystemen’ gewend bent. Meer info over bestellen of dealers op website van E-4Motion, daar vind je ook nog andere modellen zoals veel vouwfietsen.

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top