Nieuws

E-bike accu’s weer een stukje beter

BMZ is Europa’s grootste e-bike accu-fabrikant. Ze maken oplaadbare batterijen voor zo’n beetje alle producten die er 1 nodig hebben, accuboormachines, tuingereedschap, auto’s, hoortoestellen, camera’s en natuurlijk ook voor elektrische fietsen.

Dit jaar leveren ze hun nieuwste 3Tron accu aan de ZEG-groep. En ZEG is het moederbedrijf van onder andere de e-bikes van Pegasus, Bulls en Hercules. In alle elektrische fietsen van deze merken vind je vanaf modeljaar 2018 dus de nieuwe accu’s. Die modellen komen vaak al halverwege het jaar ervoor op de markt. Na de zomer van 2017 staan er dus al 2018-modellen in de showroom.

Meer energiedichtheid

Die nieuwe accu zou in theorie wel 12 jaar moeten meegaan. Dat komt doordat deze is opgebouwd met de 21700 cellen waar we al eerder over schreven, klik hier. Die nieuwe cel heeft een iets grotere maat en meer capaciteit, 4.8Ah. De energiedichtheid is ook een stuk groter. De oude cel kon zo’n 3000mAh aan, de nieuwe heeft minimaal 35% meer capaciteit. Daardoor hebben de nieuwe accu’s veel meer inhoud, 700Wh wordt heel normaal, wat uiteraard tot gevolg heeft dat ze minder vaak opgeladen hoeven te worden. En vooral dat opladen laat je accu slijten. Simpel sommetje dus: minder opladen = langere levensduur accu.

Software voor de dealers

Naast die nieuwe accu heeft BMZ ook een mooie tool voor de dealers ontwikkelt. Dit is een stuk software die, als je de accu met een kabel een de computer hangt, de status van de accu kan uitlezen. Zo weet een dealer precies hoe het er met de accu voorstaat, of er beschadigde cellen zijn, hoevaak de accu al is opgeladen etc. etc.

Meer garantie

Op de 2017 modellen geven BMZ en ZEG al 4 jaar garantie. Die garandeert dat je accu na die 4 jaar nog minimaal 60% van de originele capaciteit heeft. Dat lijkt misschien niet veel, maar de vorige generatie accu’s zijn na 4 jaar vaak al helemaal afgeschreven. Best een grote stap in de goede richting dus. De nieuwe 2018 modellen krijgen de verwachting van BMZ een levensduur van wel 12 jaar!

2 Reacties

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top