Nieuws

E-bike band

Het gaat goed in E-Bike land. Elektrische fietsen gaan als de spreekwoordelijke warme broodjes de winkels uit. En daar wil iedereen een graantje van meepikken. Ook de bandenleveranciers. Zo is er nu een nieuw fenomeen, de e-bike band. Een fietsband speciaal ontwikkeld voor elektrische fietsen.


De ene fabrikant beweert een extra sterk karkas te gebruiken om het extra gewicht van zo’n fiets beter te verteren. Beetje onzin natuurlijk, die 4 á 5 kilo valt in het niet bij het totaalgewicht van fiets plus berijder. De volgende fabrikant claimt speciaal voor de e-bike de rolweerstand zo laag mogelijk te maken. Alsof je op een gewone fiets wel graag rolweerstand wilt!?


Al met al zijn het prima banden, maar dan zowel voor de gewone als de elektrische fiets. Alleen zijn ze natuurlijk net weer even duurder omdat er een e-bike logo op staat. Aan de andere kant is het alleen maar te prijzen dat de bandenmakers blijven doorontwikkelen. Het wachten is nu allleen nog op een zelfplakkende en pompende band….we wachten in spanning af.
Moraal van dit verhaal: Laat je niets wijsmaken. Vergelijk de specificaties en de prijs en laat je fietsenmaker niet zomaar een band monteren.

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top