Nieuws

Beste E-bike en Speed Pedelec van 2017 bekend

Vandaag zijn de winnaars van de beste (Snelle) Elektrische Fiets van het Jaar verkiezing bekend gemaakt. Voor 2017 is de Giant Prima E+2 gekozen tot e-bike van het jaar. De Trek Super Commuter+ 8s is de speed e-bike van het jaar geworden.

E-bike van het Jaar 2017: Giant Prime E+2

Een sportieve, stijlvolle en moderne E-bike met optimaal comfort. Met een ontwerp dat zich kenmerkt door een sportief, laag en breed aluminium frame en geïntegreerde verlichting. Zo omschrijft de jury de winnende Giant Prime E+.

De jury zegt verder over deze elektrische fiets: “Het hele plaatje klopt, eigentijds ontwerp, aandacht voor veiligheid en perfecte rijeigenschappen. De Giant Prime E+2 heeft een krachtige motor waarbij de ondersteuning natuurlijk aanvoelt.
Bijzonder is de verlichting die geïntegreerd is in het frame en het dagrijlicht. Deze Prime is afgemonteerd met een sportief aluminium frame en de bijbehorende sportieve zithouding. Je kunt deze fiets kopen voor 2.699 euro. Er is zowel een heren als een dames model en alle info over de fiets vind je op de site van Giant.

Speed E-bike van het Jaar 2017: Trek Super Commuter+ 8S

De jury is zeer onder de indruk van de speed pedelec die Trek heeft ontwikkeld. Het Super Commuter+ frame blinkt uit in rijervaring, zowel op hoge als op lagere snelheid. Het frame is stijf. Dit zorgt voor een stabiele wegligging, wat voor snelheden van een speed pedelec gewenst is. Dit wordt bewerkstelligd door een slimme geometrie te combineren met optimale materiaal en onderdelen keuzes. Zoals de carbon voorvork, en de 27.5” wielen met dikke banden.
Maar niet alleen de rijeigenschappen worden geprezen. Ook noemt de jury het design van deze speed pedelec die van een winnaar. De gekantelde motor is in lijn met het frame. De motor is daardoor op een stijlvolle wijze geïntegreerd in het frame en alle kabels lopen mooi door het frame zonder dat ze liggen te rammelen. Een standaard gemonteerde ‘ketting geleider’ zorgt ervoor dat de ketting nooit van het voorblad loopt.

Aan elk detail is gedacht. Een voorbeeld is de bovenbuis waaraan makkelijk een beugelslot bevestigd kan worden. De laadpoort van de Bosch Powerpack500 zorgt er voor dat de stekker automatisch in de juiste positie draait bij het insteken.

De Trek Super Commuter 8+ is een stijlvolle fiets die comfortabel rijdt en prachtig is vormgegeven. Je koopt de Trek Super Commuter+ 8S voor 4.999 euro. Er is ook een model met Nuvinci naaf die nog wat prijziger is.

Wij testten deze snelle e-bike vorige maand zelf al uitgebreid. Die review vind je hier.

Beoordeling door deskundige jury

De verkiezing ‘Fiets van het Jaar’ wordt georganiseerd door RAI Vereniging en vond dit jaar voor de 30ste keer plaats. Doel is om de fietsindustrie te stimuleren tot productvernieuwing waardoor de kwaliteit van de fiets en daarmee het fietsplezier verder wordt verbeterd. De fietsen zijn beoordeeld door een deskundige en onafhankelijke jury.

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top