45kmh

E-Bike helmen van Lazer, Anverz en Revolution

Met de Anverz NTA en de Revolution NTA introduceert Lazer Sport twee Speedpedelec-helmen. Die liggen vanaf eind november in de winkels

Anvers

De Lazer Anverz NTA helm is ontworpen om perfect te passen bij een speed pedelec of een e-bike. De helm heeft hetzelfde beschermingsniveau als een bromfietshelm, maar het gewicht van een high-end fietshelm. Het brengt het beste van beide werelden samen: goed ventilerend, comfortabel, lichtgewicht, stevig met veel bescherming, een briljant vizier en de mogelijkheid om accessoires toe te voegen.

Het vizier op de Lazer Anverz NTA heeft een belangrijke functie.Wie ooit met een speedpedelec heeft gereden met een snelheid van 45 km/u, weet hoe de luchtweerstand, de regen en het stof een rit oncomfortabel kunnen maken en het zicht belemmeren. Een vizier biedt dan een goede bescherming en garandeert een goed zicht op de weg en het verkeer, zelfs voor brildragende fietsers. Het vizier op de Anverz kan gemakkelijk worden geopend en gesloten.

De Lazer Anverz weegt slechts 382 gram en voldoet aan alle wettelijk gestelde eisen. De 23 ventilatiegaten bieden een veel comfort en houden het hoofd koel tijdens warme dagen. Bij koeler weer kan een kap de ventilatiegaten afdekken waardoor de Anverz NTA een dichte helm wordt.

Specificaties:
Maten: S/M/L
Kleur: wit/zwart
Prijzen: €159,99 en €199,99 voor de MIPS versie
Beschikbaarheid: eind november 2017

Lazer Revolution NTA

Voor degenen die een wat sportievere stijl prefereren, introduceert Lazer de Revolution NTA. Naast de speed pedelec-certificering, biedt deze Lazer helm prima eigenschappen en bescherming voor degenen die bijvoorbeeld op een e-mountainbike rijden. De Revolution is ontworpen om maximale bescherming te bieden, terwijl de helm licht is met een ongeëvenaard koelend vermogen.

De helm is aan te passen aan de behoeften van de rijder met zijn verstelbare klep, een ATS-systeem voor een snelle en comfortabele pasvorm. Daarnaast heeft de Revolution een SMS (Safety Mounting System) veiligheidsbevestiging om simpel een actioncam te monteren.

Specificaties Lazer Revolution NTA
Ventilatie: 23 ventilatiegaten
Gewicht: 360 gram (M)
Maten: S/M/L
Kleur: zwart
Prijz: € 199.99 MIPS
Beschikbaarheid: eind november 2017

Achtergrond NTA 8776 certificatie

Sinds de lancering van S-EPAC’s, ook wel bekend als speed pedelecs (elektrische fietsen met een maximumsnelheid van 45 km/u), vielen deze snelle e-bikes in dezelfde categorie als een bromfiets volgens de nieuwe Europese verordening inzake goedkeuring en markttoezicht van twee- en driewielige voertuigen en quadricycles (nr. 168/2013). In Nederland is daarom een ​​bromfietshelm (volgens de norm ECE R22) verplicht voor het rijden op een speed pedelec.

Vanaf 1 januari 2017 mogen speed pedelec-gebruikers in Nederland een helm dragen die voldoet aan de NTA 8776-norm. Dit is een alternatief voor het verplicht dragen van een helm die voldoet aan ECE R22-norm. In juni 2017 behaalde de Europese- en Nederlandse fietsindustrie een positieve uitspraak voor de speed pedelec helm-standaardisatie. De leden van de EU-commissie CEN TC 158 Headprotection besloten om specifieke eisen voor speed-pedelecs te ontwikkelen. Dit werd gedaan op initiatief van het Nederlands Normalisatie Instituut (NEN) en de Nederlandse RAI vereniging en met de betrokkenheid van leden van de European Confederation of Trade Unions CONEBI. Als gevolg daarvan is er een CEN Technische Specificatie in ontwikkeling. In de komende periode wordt het projectplan uitgewerkt. Uiteindelijk ligt het aan de nationale regeringen van de EU-lidstaten om de nieuwe norm in de wet op te nemen, evenals het Ministerie van Infrastructuur en Milieu in Nederland, naast de mogelijkheid om de helm van de R22 (bromfiets) te dragen.

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top