e-mtb

e-mtb: Kreidler Las Vegas 650b

kreidler_lasvegas2_1

In dit artikel hebben we het over de volgeveerde Kreidler Las Vegas 2.0 Performance 650b. Een hele mond vol, dit is dan ook de meest luxe elektrische mountainbike die ze bouwen. Er zijn ook nog een 1.0 en een ‘gewone’ performance. Alle drie afgemonteerd met de Bosch Performance unit, met 250 Watt aan power en een 400Wh accu.

Er gaan sterke geruchten dat Bosch volgend jaar (2016) met een speciale mtb uitvoering van hun aandrijfunit gaat komen. Hopelijk een iets sterkere en snellere uitvoering, want die maximum snelheid van 25km/u is voor onze vlakke Nederlandse tracks vaak net even te langzaam. In de Duitse heuvels, Ardennen en de Alpen is zo’n 250Watt aan extra hulp uiteraard wel heel fijn. Die gebruik je daar om niet kapot boven te komen en bij het omhoog fietsen maakt die begrenzing op de maximum snelheid uiteraard veel minder uit. Gelijk de reden waarom e-mtb’s in Duitsland niet aan te slepen zijn en in Nederland tot nu toe slechts mondjesmaat verkocht worden.

De Las Vegas is een 140mm fully, met een 650b frame. Met Shimano XT rem en schakelcomponenten. Magura demping en een paar snelle Racing Ralph banden. Deze meest luxe uitvoering komt op € 3.999,-, de 1.0 is € 3.699,- en de gewone ‘Performance’ komt op € 3.299,-.

We gebruiken even wat test ervaringen van een Duitse tester die het jammer vind dat de cassette een 11-34. Vooral in hele stijle klimmen zou een 11-36 beter zijn. Je moet toch een flink gewicht omhoog slepen. De achterdemper deint een beetje in de ‘open’ stand. In de middelste stand rijdt de fiets het best. De fiets stuurt heerlijk, mede te danken aan het goede 650b frame. De kunststof beschermplaat voor de motor is weggelaten om ruimte te creeren voor een kortere achtervork. Hoewel niet zo mooi, zorg dit wel voor een fiets die lekker wendbaar is gebleven ondanks de lange wielbasis.

Meer info: www.kreidler.com

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top