Nieuws

Electra Café Moto GO, übercoole e-bike

Electra (met een C, het merk heeft niets met onze website te maken) toont voor 2019 een ontzettend coole e-bike, de ‘Café Moto GO’.

De fiets heeft veel weg van een mooie caféracer motorfiets. En dat is het eigenlijk ook wel een beetje, er zit tenslotte een motor in. Dat is een Bosch Performance CX middenmotor, die stroom krijgt uit de 500Wh Powertube accu die geïntegreerd is de schuine buis zit. Op de bovenbuis zit nog een verdikking, als een benzinetank op zo’n caféracer. De hele fiets is matzwart, tot handvatten en de koplamp aan toe.

Als je denkt, die fiets heeft aan de voorkant wel wat weg van de Trek Commuter, dan klopt dat. Electra is een soort dochteronderneming van het Amerikaanse Trek. Electra was vroeger vooral hip en cool, met hele toffe beachcruisers. Maar qua afwerking en onderdelen rammelde het nogal. Sinds ze onder Trek vallen is ook dat keurig voor elkaar.

De Purion bedieningsdisplay op het stuur geeft alle waardes weer die je nodig hebt. Snelheid, resterende acculading, ondersteuningsmodus enz.  Met de knopjes bedien je de ondersteuning. Remmen doe je met hydraulische schijfremmen van Hayes. Het achterwiel wordt aangedreven door een Gates riem, geen ketting dus en daarom ook nauwelijks onderhoud.

Verder vallen het fraaie leren Brooks zadel op, net als de stijlvolle zadeltas die ook van leer is. De stoere Crankbrothers Stamp 2 pedalen maken de Caféracer looks helemaal af. De fiets komt in een gelimiteerde oplage van 400 stuks op de markt. De prijs is, hoewel niet laag, met 3.999 euro best verdedigbaar.

Meer info: electrabike.com/

Wil je de Caféracer Look helemaal afmaken, dan koop je er natuurlijk onderstaande bijpassende helm bij.

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top