Nieuws

Elektrische fiets in opmars

TNO onderzoek elektrische fietsenVolgens een onderzoek van TNO is de elektrische fiets bij uitstek geschikt om als vervanger van de auto voor het woon-werk verkeer te fungeren. Dat wisten we natuurlijk al lang. Probleem blijft volgens het onderzoek alleen het oubollige imago dat de e-bike nog steeds een beetje heeft. Dat is jammer, want de nieuwste e-bikes zijn verre van oubollig.

Voor ritjes rond de 10km, waarvoor de auto in Nederland verreweg het meest gebruikt wordt, is een elektrische fiets een prima alternatief. Uit een kort filmpje dat de NOS maakte tijdens één van de vele open dagen in het land, blijkt dat naast het imagoprobleem ook de prijs blijft afschrikken. Met een gemiddelde prijs van €2000,- is de eerste aanschaf nog steeds een struikelblok voor veel potentiele gebruikers. Misschien dat de steeds stijgende benzineprijs dit probleem wel uit de wereld helpt. OK, 2000 euro is een boel geld, maar je helpt er ook het milieu mee én je doet iets aan je lichamelijke conditie….dat is toch ook wat waard!

De video:

{source}
<object width=”352″ height=”198″><param name=”movie” value=”http://s.nos.nl/swf/embed/nos_video_embed.swf?tcmid=tcm-5-945549″></param><param name=”wmode” value=”transparent”></param><param name=”allowScriptAccess” value=”always”></param><param name=”allowfullscreen” value=”true”></param><embed src=”http://s.nos.nl/swf/embed/nos_video_embed.swf?tcmid=tcm-5-945549″ type=”application/x-shockwave-flash” wmode=”transparent” width=”352″ height=”198″ allowfullscreen=”true” allowScriptAccess=”always”></embed></object>{/source}

Wil je zelf eens ervaren hoe een moderne e-bike rijdt en wat er allemaal op de markt is, ga dan zondag 1 mei langs bij de “Landelijke opstapdag” in Amersfoort. Daar staan de 15 grootste merken in Nederland met hun elektrische fietsen klaar om door jou getest te worden. Van 10:00uur tot 17:00uur, locatie: Sportpark Zielhorst 2.

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top