Nieuws

Elektrische fiets met subsidie

subsidie op elektrische fiets in HeerlenWoon je in Heerlen en ben je 60 jaar of ouder, dan heb je geluk!

De gemeente Heerlen geeft je dan namelijk vanaf medio maart 400 euro (maximaal) subsidie op de aanschaf van een elektrische fiets.

Van de website van de gemeente Heerlen:

De gemeente wil het fietsgebruik stimuleren, om de uitstoot van met name fijn stof en CO2 te verminderen. Dit vermindert de gezondheidsrisico’s en draagt bij aan een beter klimaat. Bovendien, hoe meer mensen fietsen, hoe minder auto’s op de weg. Uiteraard is dat goed voor de bereikbaarheid van en in onze stad.

Fietsen is verder ook goed voor de gezondheid.  De elektrische ondersteuning – ‘de hand in de rug’, zeg maar – is niet volledig. U moet namelijk wel zelf meefietsen op een elektrische fiets! En wat ook belangrijk is: met een elektrische fiets wordt u mobieler en komt u gemakkelijker buiten de deur. Misschien kunt u met een elektrische fiets vaker of langere stukken fietsen. Vooral hier in de heuvelachtige omgeving.Als de regeling eenmaal gestart is, kunt u terecht bij een van de erkende detailhandelaren waarmee de gemeente Heerlen een overeenkomst heeft gesloten.

Begin maart maken wij bekend wie deze detailhandelaren zijn. De korting die de leverancier op de elektrische fiets geeft, wordt door de gemeente Heerlen verdubbeld.  Als de leverancier bijvoorbeeld 200 euro korting geeft, legt de gemeente er nog eens 200 euro bij. Het oorspronkelijke aankoopbedrag wordt in dat geval verminderd met 400 euro. De subsidie bedraagt maximaal 400 euro per fiets. Op dit moment is nog niet bekend welke fietshandelaren in Heerlen hier aan mee gaan doen. 

Een mooi initiatief, we zijn benieuwd of deze regeling veel navolging gaat vinden in andere gemeentes.

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top