Elektrische fietsen

Elektrische fiets van BMW

Na o.a. Smart, Audi en Peugeot maakt nu ook BMW een uitstapje naar de tweewielers.

In Londen, bij de opening van de BMW i Store, werdt de i-Pedelec Concept bike getoond. Deze elektrische vouwfiets maakt onderdeel uit van een heel scala aan voertuigen van de toekomst, ontwikkeld door BMW.

Zo is de elektrische vouwfiets van BMW speciaal toegesneden op de nieuwe, experimentele auto van BMW, de i3 Concept. De vouwfiets kan bliksemsnel opgevouwen worden, in de bagageruimte van de i3 Concept is dan ruimte voor twee i Pedelecs. Hiermee neemt BMW een voorschot op de stedelijke mobiliteit van de toekomst: met een elektrische auto rijden tot aan een parkeerplaats met een laadpaal om vanaf daar met een e-bike verder te reizen. Smart heeft hetzelfde idee overigens ook al uitgevoerd.

Lichtgewicht frame

Zoals van BMW verwacht mag worden is de i Pedelec royaal voorzien van hi-tech materialen. Zoals schijfremmen voor en achter, een lichtgewicht frame, gemaakt van een mix van aluminium en carbon (net als bij de i3 Concept), een elektromotor met elektronisch motormanagementsysteem, een high performance accu en een uitgekiend vouwmechanisme, waarmee de fiets letterlijk in een paar tellen opgevouwen kan worden.

De 42 Volt elektromotor, goed voor 250 Watt/20 Nm, biedt ondersteuning tot 25 km/u. De actieradius bedraagt volgens BMW 25 tot 40 kilometer, afhankelijk van het gewicht van de rijder, de route en het gebruik. Remenergie wordt geregenereerd, ook bij heuvel afrijden wordt energie opgeslagen in de accu. Laden van de accu duurt vier uur, of anderhalf uur aan een snellader.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen

To Top