Nieuws

Elektrische fietsen bij Mediamarkt

keola bij media marktMedia Markt gaat vanaf 4 april elektrische fietsen verkopen. De bedoeling is dat ze een breed assortiment gaan aanbieden, maar dat wil vooralsnog niet zo vlotten. De ‘gewone’ fietsenmakers zitten namelijk helemaal niet te wachten op aanbieders als de Mediamarkt en zetten daarom grote merken als Gazelle en Sparta en Batavus flink onder druk om niet te leveren aan een elektronica keten als de Media Markt. De fabrikanten zitten zelf ook niet echt te wachten op nog een verkoopkanaal. Zij zijn tevreden met de huidige dealers, die goed opgeleid zijn en de benodigde apparatuur voor afstelling en reparatie in huis hebben. Media Markt heeft daarom tot nu toe tevergeefs getracht A-merken aan zich te binden. Via een omweg schijnt het toch gelukt te zijn een aantal Giants te bemachtigen. Giant heeft daarop direct de samenwerking met die door-leverancier verbroken. Media Markt start nu dus met slechts 2 merken die zelf rechtstreeks leveren. Keola e-bikes en de Mando Footloose e-bike.

Om te testen of dit aanbod aanslaat, start Media Markt maandag 4 april met de verkoop van e-bikes op zes winkellocaties en in de webshop. De deelnemende winkels zijn Media Markt Rotterdam Centrum, Roermond, Groningen Sontplein, Middelburg, Arnhem en Hoorn.

E-bikes hebben helaas nog steeds regelmatig met storingen te maken, voor veel kopers een reden om toch maar bij de lokale fietsenwinkel te shoppen. Dan weet je tenminste waar je naar toe moet als je pech krijgt. De Media Markt belooft monteurs in de winkels te hebben die eventuele pechgevallen snel voor je kunnen oplossen.

Een mooie optie is dat het mogelijk wordt om een e-bike twee weken gratis thuis uit te proberen. Ook in de winkels komen testmogelijkheden; op speciale loopbanden met virtuele schermen is het mogelijk om zelf een fietsritje te ervaren op de e-bike. Op de persfoto’s staan overigens geen loopbanden, maar fietstrainers van Tacx….geeft misschien al een beetje aan hoe goed ze in de materie zijn ingevoerd bij de Media Markt ;-).

Passend bij het assortiment

Volgens de Media Markt passen elektrische fietsen goed bij het bestaande assortiment. “De kennis die ’s lands grootste elektronica-aanbieder heeft over alles met een stekker, kunnen consumenten die een elektrische fiets zoeken straks goed benutten“, aldus de Media Markt. “De populariteit van e-bikes neemt in razend tempo toe onder een steeds bredere doelgroep”, vertelt Marcel Capitein, vestigingsdirecteur Media Markt Rotterdam Centrum en initiatiefnemer van de verkoop van e-bikes. “Jongeren gaan er mee naar school, zakenlui stappen op de e-bike naar hun werk of afspraak en anderen gebruiken de elektrische fiets puur voor recreatie.” In tegenstelling tot webshops en kleinere fietsenzaken heeft Media Markt de ruimte en de mogelijkheid om in één winkel voor al deze segmenten een ruime keuze in e-bikes aan te bieden. “We hebben consumenten veel te bieden op dat vlak,” aldus Capitein.

We zijn erg benieuwd of dit aan gaat slaan, of de A-Merken overstag gaan en of de consument genoeg vertrouwen heeft….de tijd zal het leren.

1 Reactie

1 Reactie

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top