Nieuws

Elektrische ligfiets van Maaf Bikes

Als je afgelopen weekend op de Fiets en Wandelbeurs in de RAI (9 en 10 februari) bent geweest, heb je hem misschien al gezien: de elektrische ligfiets van het Nederlands-Duitse bedrijf Maaf Bikes. ‘Vanaf nu is de ligfiets, in elektrische vorm, een aantrekkelijk alternatief voor de forenzende automobilist,’ stellen de makers.

maaf elektrische ligfietsDe E-bike van Maaf Bikes is een relaxfiets waarin de fietser half achterover leunt alsof je in een comfortabele stoel zit, terwijl de elektrische motor in het voorwiel het zwaarste werk doet. Goed overzicht houdend en slechts heel licht meepeddelend, haal de fiets makkelijk 25 kilometer per uur.

Configureerbaar

De ligfiets wordt standaard geleverd met Shimano Alfine 8V. Upgrades met Rohloff en Schlumpf zijn mogelijk. De 36V / 10A LifePo4 Accu heeft een actieradius van zo’n honderd kilometer en is weggewerkt in de zitting. Nog een bijzonder detail: de ketting is in het frame weggewerkt. Dat is onderhoudsarm en maakt tegelijk een klipje op de broekspijpen overbodig. Optioneel worden er werk- of vakantietassen meegeleverd. De fiets is dus aan jouw wensen aan te passen.

Als je wilt weten hoeveel geld je kunt besparen door de auto te laten staan en met de fiets naar het werk te gaan, kun je op de dat met de fietscalculator uitrekenen.

Heel veel andere leveranciers van elektrische ligfietsen zijn er nog niet. We noemen:

Wel wordt er volop gekozen voor een ombouwset waarmee een normale ligfiets kan worden omgebouwd tot een elektrische.

1 Reactie

1 Reactie

  1. Pingback: Duits-Nederland bedrijf introduceert elektronische ligfiets

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top