e-mtb

Elektrische mountainbikes van Trek: Powerfly+

trek-powerfly2Trek introduceert 3 nieuwe elektrische mountainbikes onder de naam Powerfly+, waarbij de + natuurlijk slaat op de elektrische ondersteuning. Die wordt geleverd door Bosch, met de bekende Ride+ middenmotor.

Het zijn alle drie 29er hardtails. Het frame is speciaal ontworpen voor dit Bosch RIDE+ systeem. Hierdoor kan de motor centraal in het frame geplaatst worden, wat voor een laag zwaartepunt zorgt. Dat komt, zoals iedere mountainbiker weet, de rij-eigenschappen behoorlijk ten goede.

De accu (PowerPack 400) zit in de onderbuis en levert 400Wh. Je hebt de keuze uit een Trek Powerfly+ 5, 7 of 9. Het verschil zit hem in de afmontage van de “niet-elektrische” delen. Ze hebben dus verschillen in de wielen, een andere voorvork en rem-/schakelgroep. De fietsen leveren ondersteuning tot 25km/h. Daarna stopt de hulpmotor, zoals wettelijk verplicht. Als je sneller wilt zul je dat dus op eigen kracht moeten doen.

Dit zijn de prijzen en de afmontage:

Powerfly+ 9: €3699,- met XT 10 speed.
Powerfly+ 7: €3199,- met SLX 10 speed.
Powerfly+ 5: €2499,- met Alivio 9 speed.

De drie Powerfly+ modellen zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Trek-dealers in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België, Luxemburg, Italië, Spanje, Denemarken en Noorwegen.

Alle informatie en meer detailfoto’s vind je op de site van Trek: http://www.trekbikes.com/nl/nl/bikes/mountain/sport/powerfly_plus/.

Meer leesvoer:
Onze top 5 elektrische mountainbikes

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top