e-race

Elektrische racefiets van EH Line

eh street racer 3De EH Street Racer uit Oostenrijk is een elektrische racefiets. En die kom je niet veel tegen. Elektrische mountainbikes zijn er ondertussen legio, maar voor wielrenners is er nog niet veel te kiezen. De Street Racer is gebouwd met een aluminium monocoque frame en dankzij een dikke 48 Volt 9Ah accu, weegt de fiets maar liefst 17,3 kilo. Voor een elektrische fiets misschien vrij licht, voor een racefiets een echte zwaargewicht. Deze ‘e-racefiets’ wordt aangedreven door de bekende Bionx 250 Watt achterwielmotor. De geleverde ondersteuning wordt automatisch aangepast aan je trapkracht. Zet je meer kracht, dan helpt de motor ook meer mee. Met de accu zou je zo’n 50 kilometer moeten halen, voor een racefiets natuurlijk veel te weinig actieradius.

We hebben geen idee wie deze fiets zou willen kopen. Als het je om het wielrennen te doen is, is hij te zwaar en is de actieradius veel te klein. Wil je er gewoon mee fietsen zijn er natuurlijk veel betere alternatieven op de markt. Maar grappig is ie wel. De prijs is overigens helemaal niet grappig….hoewel, naar verluidt zou de fiets zo’n 10.000 dollar moeten kosten.

Op de website van EH LINE Bikes is de Street Racer niet te vinden, waarschijnlijk zien ze zelf ook wel in dat dit een fiets in de categorie ‘Kansloos’ is.

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top