e-bakfiets

Envancorven, elektrische bakfietsen voor zware ladingen

Het Wageningse EnvanCorven bouwt elektrische bakfietsen op maat. Voor zware ladingen. En dus ook met een sterke motor en dito accu.

De e-bakfietsen die René van Corven ontwerpt kenmerken zich door veel handwerk en oog voor detail. Een kleine brouwerij in Wageningen heeft een model in gebruik om bierfusten en kratjes mee te vervoeren. Ideaal voor in de stad. Doordat de bakfietsen op maat gemaakt worden passen er precies 2 kratten naast elkaar. Zo past de fiets tussen de meeste paaltjes door. Ze kunnen er zelfs een mobiele tapinstallatie op kwijt voor festivals. De voorwielen draaien, de bak niet. Zo hoef je het zware gewicht niet te laten draaien. De bak is laag, zo kun je makkelijk de zware lading over het randje tillen.

Sterke motor

Doordat de bakfietsen van EnvanCorven zware ladingen aan kunnen, tot wel 400 á 500 kilo, is er ook een extra sterke motor nodig om al dat gewicht vooruit te krijgen. EnvanCorven gebruikt daar een supersterke middenmotor voor met alleen metalen tandwielen. Kunststof komt er niet in.

Ook de accu is bijzonder sterk. Minimaal 30Ah. Verder sterke naven in niet te grote wielen met extra veel spaken. De bakfietsen worden afgemonteerd met schijfremmen om het gevaarte veilig tot stilstand te brengen en een Rohloff versnellingsnaaf om het onderhoud tot een minimum te beperken.

Leuke details

De elektrische bakfietsen van EnvanCorven zijn met liefde ontworpen. Dat zie je aan leuke details als de grote ronde koplamp in een soort van grille die je voorin de bak vindt. Ook wordt er hout gebruikt, altijd FSC goedgekeurd, voor een warme uitstraling. Er is ook een model waarbij de voorkant van de bak open kan, waarna je er 2 rijplaten in kunt leggen. Ideaal om zware zaken als koelkasten de bak in te krijgen. Een detail dat meer praktisch als leuk is, is het gebruik van vering en de mogelijkheid hydraulisch de bak te laten zakken.

Je ziet het, de mogelijkheden zijn enorm. Mocht je op zoek zijn naar een handig vervoersmiddel om in de stad zware ladingen te verplaatsen, denk dan eens aan EnvanCorven. Meer info vind je op: envancorven.nl

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top