Nieuws

eZone, speciaal zadel voor e-bike van Selle Royal

Ook fabrikanten van accessoires proberen een graantje mee te pikken van de e-bike hype. Selle Royal doet dat met een speciaal zadel voor de e-bike genaamd eZone.

Studie met BMW

Dit eZone zadel is ontworpen na een uitgebreide studie onder e-bikers in samenwerking met de Designworks group van BMW. Uit dat onderzoek kwamen kennelijk verschillen met ‘gewone’ fietsers. Reden voor Selle Royal om dit speciale zadel te maken.

De eZone heeft, zoals het een Italiaans designproduct betaamt, geweldige specs. Wat te denken van 3D Skingel padding, een 3-dimensionale gel die drukplekken weet te reduceren met 40%! Niet gek hè? En een eFit Design, wat staat voor een verhoogde achterkant die voorkomt dat je naar achteren schuift als je e-bike er vandoor spuit bij het accelereren. Verder een zonal design to enhance control, eGrip, wat staat voor een fiberglas handvat waarmee je makkelijker kunt manoeuvreren en een korte neus om het opstappen te vergemakkelijken. Het kan niet op.

Veiliger zadel

Alle e-gekheid op een stokje, er zit misschien wel een kern van waarheid in de claim dat dit een veiliger zadel is dan standaard fietszadels. Volgens het onderzoek schuiven mensen namelijk inderdaad iets naar achteren op een glad zadel. Dat gebeurt niet alleen bij optrekken vanuit stilstand, maar ook bij het doorschakelen naar een zwaardere versnelling. Met instabiliteit en onverwachte stuurbewegingen tot gevolg. Daardoor zou je kunnen hardmaken dat dit zadel kan helpen om valpartijen te voorkomen.

Misschien een beetje vergezocht, maar alle beetjes helpen tenslotte. De prijs gaat zo rond de 90 euro uitkomen.
Meer info op selleroyal.com.

Klik om te reageren

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

To Top